|

Başakşehir Sevilla maç özeti ve golleri

Başakşehir Sevilla maç özetine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunun ilk maçında sahasında İspanya'nın Sevilla takımına 2-1 mağlup olan Medipol Başakşehir, tur şansını azalttı. Yağmur altında oynan maçta üstün olan takım Başakşehir olmasına rağmen Sevilla maçı kazanmasını bildi. Başakşehir'in yeni transferi Elia'da gollerini atmaya devam etti. İşte Başakşehir Sevilla maç özeti...

Yeni Şafak
15:15 - 17/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:29 - 17/08/2017 Perşembe
Diğer
​Başakşehir Sevilla maç özetine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. ​
​Başakşehir Sevilla maç özetine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. ​

Başakşehir Sevilla maç özetine ve gollerine haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Sevilla'ya 2-1 mağlup oldukları maçta sonucu ufak detayların belirlediğini söyledi.

Elia'dan gollere devam

Medipol Başakşehir'in Feyenoord'dan kadrosuna kattığı Eljero Elia, turuncu-lacivertli forma ile 4. resmi maçında 3. golünü attı.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Club Brugge ile deplasmanda oynanan maçta 1 gol atan Elia, Süper Lig'in ilk haftasında da Bursaspor karşısında takımına galibiyeti getiren golü atmıştı.

Elia, Sevilla karşısında da takımının tek golünü filelere gönderdi.


Adebayor ve Berizzo arasında gerginlik

Karşılaşmanın 79. dakikasında Adebayor ile Sevilla Teknik Direktörü Eduardo Berizzo arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

Sevilla yedek kulübesi önünde yaşanan pozisyon sonrasında Berizzo, Adebayor'a müdahalede bulununca Togolu golcü de Arjantinli teknik adamı iterek tepki gösterdi.

Bu pozisyondan iki dakika sonra ise Adebayor ve Berizzo sarılarak, birbirlerinden özür diledi.

9. maçta 5. yenilgi

İspanya'nın Sevilla takımını konuk eden Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında 9. maçına çıktı.

Turuncu-lacivertliler, Avrupa arenasındaki 5. yenilgisini aldı. Avrupa'daki ilk galibiyetini bir önceki turda Club Brugge karşısında alan Medipol Başakşehir 3 maçtan da beraberlikle ayrılmıştı.

2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, rakibiyle İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı.

Play-off turunda ise Shakhtar Donetsk ile eşleşen turuncu-lacivertliler, evinde oynadığı ilk maçı 2-1, deplasmanda da 2-0 kaybetmişti.

2015-2016 sezonunda, ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nde Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşen İstanbul ekibi, deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti.

Medipol Başakşehir, bu sezon 3. ön eleme turunda Club Brugge karşısında deplasmandaki ilk maçta 3-3 berabere kalmıştı.


Sevilla'nın 3. galibiyeti

İspanyol ekibi Sevilla, Türk takımları ile oynadığı 4. maçta 3. kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

2005-2006 sezonunda Beşiktaş ile grup aşamasında karşı karşıya gelen Sevilla, sahasında oynadığı mücadeleyi 3-0 kazanmıştı.

2007-2008 sezonunda da Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Fenerbahçe ile eşleşen Sevilla, İstanbul'da oynadığı maçtan 3-2 galip ayrılmıştı. İspanya'da ise normal süresi ve uzatma dakikaları Fenerbahçe'nin 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmada sarı-lacivertliler penaltılar sonucunda çeyrek finale yükselmişti.

Başakşehir Sevilla maç özeti

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda yapılan Medipol Başakşehir-Sevilla maçının ilk yarısını İspanyol ekibi, 1-0 önde tamamladı.

2. dakikada Medipol Başakşehir, gole çok yaklaştı. Sol kanatta buluştuğu topla çaprazdan ceza sahasına giren Elia, dar açıya rağmen şutunu çekti. Kaleci Rico'dan dönen top, altıpas gerisindeki Mossoro'nun önünde kalırken, bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

16. dakikada konuk ekip, mücadelede öne geçti. Hızlı gelişen Sevilla atağında, Correa'nın pasıyla ceza sahasının sol köşesinde topla buluşan Escudero'nun yerden sert vuruşunda, meşin yuvarlak uzak köşeden filelerle buluştu: 0-1

19. dakikada Clichy'nin pasına hareketlenen Visca'nın ceza sahası içi sol çaprazdan vuruşunda, top uzak direğin yanından az farkla auta gitti.

36. dakikada Banega'nın ceza sahası yayı içinden şık vuruşunda, kaleci Volkan Babacan soluna gelen topu kornere çeldi.

38. dakikada Montoya'nın sağdan ortasında altıpas içinde uygun durumdaki Ben Yedder dokundu ancak meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

40. dakikada Banega'nın ara pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Correa'nın yerden vuruşunda, top kaleci Volkan Babacan'dan döndü. Pozisyonun devamında Medipol Başakşehir savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.


Mücadelenin ilk yarısı Sevilla'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İspanya'nın Sevilla takımına 2-1 yenildi.

51. dakikada ceza sahası ön çizgisinin yaklaşık 2 metre gerisinden kazanılan serbest vuruşu kullanan Emre Belözoğlu'nun doğrudan kaleye gönderdiği top, az farkla üstten auta çıktı.

59. dakikada Pareja'nın kaleyi cepheden gören yerden kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

61. dakikada Elia'nın soldan ortasında Sevilla savunmasının uzaklaştıramadığı top, ceza sahası içi sağ çaprazdaki Visca'da kaldı. Bosna Hersekli futbolcunun dar açıdan sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Rico'dan döndü. Pozisyonun devamından Sevilla defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.

63. dakikada Emre Belözoğlu'nun ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Mahmut Tekdemir'in son çizgiye inmeden içeri çevirdiği top, penaltı noktası üzerindeki Adebayor'a geldi. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda kaleci Rico, sağına gelen meşin yuvarlağı son anda çizgi üzerinde çeldi. Top, altıpas içindeki Attamah'ta kalırken, hakem ofsayt kararıyla oyunu durdurdu.

64. dakikada Medipol Başakşehir, mücadelede beraberliği yakaladı. Mahmut Tekdemir'in ara pasına hareketlenen Elia ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı kaleci Rico'nun bacaklarının arasında filelere yolladı: 1-1

84. dakikada İspanyol temsilcisi, bir kez daha öne geçti. Mercado'nun pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Navas'ın ortasında, ön direğe hareketlenen Ben Yedder, altıpas içinde vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-2

90 2. dakikada Kerim Frei'ın soldan ortasında altıpas önünde yükselen Napoleoni kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Rico, son anda topu kornere tokatladı.

Karşılaşma Sevilla'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Clement Turpin, Nicolas Danos, Cyril Gringore (Fransa)

Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Mahmut Tekdemir, Emre Belözoğlu, Visca, Mossoro, Elia, Adebayor

Sevilla: Rico, Mercado, Pareja, Lenglet, Escudero, N'Zonzi, Pizarro, Banega, Montoya, Correa, Ben Yedder

Gol: Dk. 16 Escudero (Sevilla)

Sarı kart: Dk. 29 Mercado (Sevilla)

Abdullah Avcı: “Sevilla’ya karşı üstün oynadık ancak kaybettik”

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, İspanya’nın en çok topa sahip olan takımlarından birisine karşı üstün oynadıklarını belirterek, “Buna karşın kaybetmek üzdü” dedi.Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu.

Sevilla’nın çok önemli iki opsiyonu olduğunu söyleyen Avcı, “İyi bir İspanyol takımı ve geniş alanda oynuyor. Blokların arasına topu sokmayı çalışan bir takım. Geçen sene Barcelona’dan sonra İspanya Ligi’nin topa en fazla sahip olan takımı. 2. bölgede agresif savunma yapıp sert baskı yaparak sete dönme istekleri vardı. Oyunun başında öne geçebilirdik. 15. dakikaya kadar dengeli gidiyordu. Terste kalıp çaprazdan yediğimiz bir gol oldu. 35 ve 40. dakikalar arasında oyunu kaybettik. Rakipte biraz daha düzgün ayaklı opsiyonlar vardı ve bunlar devreye girdi. İkinci devrede İspanya’nın yüksek pas yüzdesiyle oynayan bir takımına karşı yüzde 53 topa sahip oldu.

Rakip kaleci 5 tane pozisyon kurtardı. Rakibin durağan oyunda çabuk oynaması, en büyük opsiyonlarıydı. Karşılarken sıkıntı yaşadık. Detaylarla kaybettik. Seyirciye teşekkür ederim. Umarım 3 sene önce burada kimse yokken bugün 13 bin kişi vardı. Bunun devamını da bekliyorum. Artık bu maçı kapatıp lige konsantre olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.“Şampiyonlar Ligi büyük gelişme sağlıyor”Her maçın 0-0 başladığını hatırlatan Abdullah Avcı, “Oradaki maç da böyle başlayacak. Bugün oyunun başında kaçırdığımızı orada bulursak bunu sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Kulüp olarak ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz. Bunun keyfini çıkartıp sonuna kadar savaşacağız. Karabükspor maçından sonra planlarımızı tekrar ortaya koyacağız. Umarım karşılığını alırız. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak gelişime çok büyük katkı sağlıyor” diye konuştu.

"Sevilla deplasmanında elimizden geleni yapacağız"

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında dün İspanyol temsilcisi Sevilla'ya 2-1 yenilen Medipol Başakşehir'in milli kalecisi Volkan Babacan, rövanşta ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü tarafından uygulamaya konulan Kaleci Eğitim Projesi'nin kapanış törenine katılan Volkan, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sevilla'nın çok tecrübeli bir takım olduğunu dile getiren 29 yaşındaki kaleci, "Gücümüz doğrultusunda yapabileceklerimizi biliyorduk. Sevilladeplasmanında elimizden geleni yapacağız. Orada da bize yakışan mücadeleyi gösterip sonucu birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

İlk maçta aldıkları yenilgiden dolayı turu geçmenin kolay olmadığını vurgulayan tecrübeli kaleci, "Sevilla gibi bir takıma karşı bu sonucun üstüne çıkabilmek kolay değil. Üstesinden gelebilir miyiz, bilemeyiz. Öncesinde Süper Lig'de Kardemir Karabükspor maçımız var. Ligi belli bir sırada bitiremezseniz bu tip organizasyonlara gidemiyorsunuz. Kardemir Karabükspor'u geçtikten sonra Sevilla maçını değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.

A Milli Takım'ın FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Ukrayna ve Hırvatistan'la oynayacağı maçları da değerlendiren Volkan, "Yeni bir hocamız var. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Kritik iki maçtan 6 puan aldığımız takdirde 2018 Dünya Kupası'nda olacağımızı düşünüyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

#UEFA
#Şampiyonlar Ligi
#Başakşehir
#Sevilla
#​Başakşehir Sevilla maç özeti
7 yıl önce