|

Anadolu Efes seriyi 2-0'a getirdi

Basketbol Ligi yarı final serisinde Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 88 - 73 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

Yeni Şafak
21:42 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 18:49 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Anadolu Efes seride durumu 2-0'a getirdi.
Anadolu Efes seride durumu 2-0'a getirdi.

Spor Toto Basketbol Ligi Yarı Final serisinin ikinci maçında Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya geldi.



Lacivert beyazlılar, Darüşşafaka Doğuş'u 88 - 73 mağlup ederek durumu 2-0'a getirdi.



Abdi İpekçi'de oynanan mücadeleye ev sahibi ekip Anadolu Efes hızlı başladı. Lacivert beyazlılar rakibi karşısında hücumda etkili olup, yaptığı sert savunmayla ilk on dakikalık bölümü 22 - 10 önde tamamladı.



İkinci çeyrekte, ilk on dakikalık bölüme oranla daha etkili olan Darüşşafaka Doğuş, Efes karşısında farkı kapatmaya çalışsa da ev sahibi ekip buna müsaade etmedi. Karşılaşmanın ilk devresi 43 - 30'luk Anadolu Efes'in üstünlüğüyle sonuçlandı.





Üçüncü periyotta oyundaki ağırlığını arttıran ve skordaki farkı açan bir Anadolu Efes takımı vardı. Darüşşafaka Doğuş karşısında etkinliğini daha da arttıran lacivert beyazlılar aradaki farkı 27 sayıya çıkararak son on dakikaya 73 - 46 önde girdi.



Maçın final periyodunda da Efes'in üstünlüğü devam etti. İlk mata 16 sayı geriden gelerek kazanan Anadolu Efes, bu maçta aynı durumun yaşanmasına izin vermedi. Karşılaşmadaki rahat oyununu sürdüren Efes maçtan 8 - 73 galip ayrıldı.



Darüşşafaka'da Wilbekin 18 sayıyla maçın en skoreri olurken, beş oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Anadolu Efes'te Saric 13, Dunston 12, Huertel 11, Cedi ve Alex Tyus 10'ar sayıyla galibiyette kilit rol oynadı.







Göksenin’den Fenerbahçe’ye gönderme Ergin Ataman'dan Fenerbahçe'ye sert yanıt



#Anadolu Efes
#Darüşşafaka Doğuş
8 yıl önce