|

LeBron'dan Cedi Osman'a büyük övgü

Cleveland Cavaliers'ın yıldız basketbolcusu LeBron James, takım arkadaşı Cedi Osman hakkında, "Çabuk öğreniyor ve nasıl oynaması gerektiğini biliyor. Ona sahada güveniyoruz. Takımımızda yer aldığı için mutluyuz" dedi.

Yeni Şafak
12:56 - 17/12/2017 Sunday
Güncelleme: 13:24 - 17/12/2017 Sunday
AA
Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Utah karşısında 22 dakikada 10 sayı ve 4 ribaunt üretti.
Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Utah karşısında 22 dakikada 10 sayı ve 4 ribaunt üretti.

Cavaliers'ın Utah Jazz'ı 109-100 yendiği maçın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan James, mücadelede başarılı bir performans sergileyen Cedi Osman hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

"Potansiyelinin farkındaydık"

Cedi Osman'ın uzun süredir profesyonel basketbolun içinde olduğunu hatırlatan 32 yaşındaki oyuncu, "Avrupa'da üst düzey basketbol oynayarak buraya geldi. Onu draft ettiğimizde potansiyelinin farkındaydık. Çabuk öğreniyor ve nasıl oynaması gerektiğini biliyor. Ona sahada güveniyoruz. Takımımızda yer aldığı için mutluyuz. Ligimize gelen Avrupalı oyuncular, basketbolun temel ilkelerine sahip. Ne zaman şut veya pas atmaları gerektiğini biliyorlar. Cedi de kesinlikle onlardan biri" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenli olarak oynamaya devam ettiği sürece Cedi Osman'ın daha iyi yerlere geleceğine inandığını belirten LeBron James, "Oynama fırsatı bulduğunuzda daha fazla güven kazanıyorsunuz. Cedi'de gördüğümüz gelişme de bundan kaynaklanıyor. Antrenörümüz ona güvendiğini gösteriyor. Düzenli olarak forma giydiğinizde bu lige ait olduğunuzu hissetmeye başlıyorsunuz" yorumunu yaptı.

Osman: Harika oyuncular ve antrenörlere sahibiz

Öte yandan Cedi Osman ise Cavaliers'ta forma giymenin inanılmaz bir duygu olduğunu aktararak, "Harika oyuncular ve antrenörlere sahibiz. Cavaliers bir şampiyonluk takımı. Buraya geldiğim ilk günden beri LeBron bana şampiyon gibi oynamamız gerektiğini söylüyordu. Ben de bunu uygulamaya çalışıyorum" diye konuştu.


#Lebron James
#Cedi Osman
6 years ago
default-profile-img