|

Batı Karadeniz'deki 5 il için sağanak yağış uyarısı-Hava durumu

Karabük Valiliği, Karabük, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın için "sağanak" uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan hava durumu değerlendirmelerini ve Valiliğin uyarılarını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:50 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:54 - 17/07/2017 Pazartesi
AA
Batı Karadeniz'deki 5 il için sağanak yağış uyarısı-Hava durumu
Batı Karadeniz'deki 5 il için sağanak yağış uyarısı-Hava durumu

Karabük Valiliği, Karabük, Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın için "sağanak" uyarısında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Batı Karadeniz kıyılarında Düzce, Zonguldak ve Bartın yerel olmak üzere kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, salı günü öğle saatlerinden sonra ise Bolu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

tahminleri için tıklayınız
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in (Sinop hariç) aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey ilçeleri, İstanbul, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli (21-75 kg/m2); Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı(100 kg/m2 ve üzeri) olması beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer artamaya devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey ilçeleri, İstanbul, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli ve yerel olarak çok kuvvetli (21-75 kg/m2); Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı(100 kg/m2 ve üzeri) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı(çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Karabük Valiliği
#sağanak
#uyarı
#Karabük
#Bolu
#Düzce
#Zonguldak
#Bartın
7 yıl önce