|

Batman'da elektrik trafosu patladı - Batman haberleri

Batman'da elektrik trafosunun patlaması panik yarattı. Kentteki bir mahallede aşırı yüklenme nedeniyle elektrik trafosunda patlama oldu.

Yeni Şafak
22:03 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:14 - 7/12/2016 Çarşamba
AA

Batman'da bir elektrik trafosunda aşırı yüklenmeden dolayı patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Meydan Mahallesi 1110 Sokak'taki trafoda aşırı yüklenme nedeniyle patlama oldu. Büyük bir gürültü ile meydana gelen patlamanın ardından mahallede elektrikler kesildi.



Mahalle sakinlerinin durumu Dicle Elektrik Dağıtım AŞ'ye (EDAŞ) bildirmesi üzerine olay yerine gelen ekipler, elektrik kesintisinin giderilmesi amacıyla çalışma başlattı.



Yaşananları evlerinin balkonlarından izleyen bazı mahalle sakinleri, 10 dakika süren ve "alev şelalesi"ni andıran patlamayı cep telefonlarıyla kaydetti.



KHK ile belediyelere yapılan görevlendirmeler


İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediye Başkan Vekilliğine getirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, "Muhtarlar kentin en önemli dinamikleri oldukları için kenti onlarla birlikte yöneteceğiz." dedi.



Aksoy, Belediye Başkan Vekilliğine getirildikten sonra kentteki mahalle muhtarlarıyla ikinci kez bir araya geldi. Batman Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Aksoy, kentin sorunlarının çözümü noktasında muhtarların kilit rol üstlendiklerini söyledi.



Kentin sorunlarına en fazla muhtarların vakıf olduğuna dikkat çeken Aksoy, muhtarların sürekli mahalle sakinleri ile bir arada ve diyalog halinde olduğunu ifade etti.



Kenti muhtarlarla yöneteceklerini vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:



"Geçen ay muhtarlarımızla bir araya gelerek bir ok sorunu tespit ettik. Bu süre zarfında o sorunların başında gelen bozuk yollar sorununu çözdük. Kentin temizlik sorununu minimize ettik ve daha birçok alanda çalışmalar yaptık. Bu ayki toplantımızda hem çözülen sorunları konuştuk hem de çözülmesi gereken yeni sorunları masaya yatırdık. Muhtarlar kentin önemli dinamikleridirler. O yüzden ayda bir kez rutin olarak muhtarlarımızla bir araya geleceğiz."



Toplantıya, muhtarların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma ve birim müdürleri katıldı.




#Batman
#trafo patlaması
7 yıl önce