|

Bayern Münih Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Bayern Münih Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi Bayern Münih oldu. Beşiktaş'ın Alman deviyle ilk mücadelesi deplasmanda oynanacak. Bayern Münih Beşiktaş maçlarının ne zaman, saat kaçta ve hangi kanaldan yayınlandığını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte maç öncesindeki tüm detaylar.

Yeni Şafak
18:06 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:08 - 11/12/2017 Pazartesi
Diğer
​Bayern Münih Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
​Bayern Münih Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
Bayern Münih Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
UEFA
Şampiyonlar Ligi
'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Devler ligindeki tek temsilcimiz Beşiktaş'ın rakibi ise Alman devi Bayern Münih oldu. Peki
Bayern Münih Beşiktaş
mücadelesi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte dev maç hakkındaki tüm detaylar.
Bayern Münih Beşiktaş maçından bilgiler

Bayern Münih Beşiktaş arasındaki ilk maç Almanya'da 20 şubat tarihinde oynanacak. Karşılaşma 22.45'te başlayacak ve TRT1 kanalından yayınlanacak. Rövanş mücadelesi ise Vodafone Park Stadı'nda 14 Mart 2018 tarihinde yapılacak ve saat 20.00'da başlayacak.


Beşiktaş’ın zorlu fikstürü

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş’ı ligin ikinci devresinde zorlu bir fikstür bekliyor. 20 Şubat’ta Almanya’da Münih ile karşılaşacak olan Kartal, bu maçından ardından 5 gün sonra ise ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nu lider bitirerek son 16 turuna kalan Beşiktaş, bu aşamada Alman devi Bayern Münih ile eşleşti. Devler Ligi’nde grup aşamasında oynadığı maçların ardından Süper Lig’deki karşılaşmalarda zorluk çeken ve önemli puan kayıpları yaşayan Kara Kartal’ı ligin ikinci yarısında ise daha zorlu bir fikstür bekliyor. Şampiyonlar Ligi’nde ilk maçı 20 Şubat Salı günü deplasmanda oynayacak olan siyah-beyazlılar, bu zorlu müsabakanın ardından ligde de dev bir derbiye çıkacak. 25 Şubat Pazar günü evinde 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Şenol Güneş’in takımı, bir sonraki haftada da Trabzonspor’a konuk olacak.

Beşiktaş’ın UEFA Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’de oynayacağı maçların fikstürü şöyle:
20 Şubat Salı

Bayern Münih-Beşiktaş

25 Şubat Pazar

Beşiktaş-Fenebahçe

4 Mart Pazar

Trabzonspor-Beşiktaş

11 Mart Pazar

Beşiktaş-Gençlerbirliği

14 Mart Çarşamba

Beşiktaş-Bayern Münih


Fikret Orman’dan Bayern Münih yorumu

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayern Münih eşleşmesine ilişkin, "Almanya ikincisi Leipzig ile oynadık ve onları iki maçta da yendik. Bu bizde bir özgüven oluşturacaktır. Rakip güçlü ama biz de zayıf bir takım değiliz. En iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.Fikret Orman, İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu kura çekiminin ardından Bayern Münih eşleşmesini değerlendirdi. Turnuvadaki tüm takımların güçlü olduğunu ifade eden Fikret Orman, "Bu turnuvada tüm takımlar çok güçlü ve zor. Kimin iyi kimin kötü olduğunu bilmiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Brugge kurasını çektiğimizde sevinmiştim ama elenmiştik. O nedenle takımların o günkü form durumları çok önemli. Almanya ikincisi Leipzig ile oynadık ve onları iki maçta da yendik. Bu bizde bir özgüven oluşturacaktır. Rakip güçlü ama biz de zayıf bir takım değiliz. En iyisini yapmaya çalışacağız. Maça kadar olan süreyi en iyi şekilde değerlendireceğiz. Camiamıza hayırlı olsun. Almanya’daki maça aldığımız karar nedeniyle taraftar götürmeyeceğiz" diye konuştu.

Beşiktaş’ın rakibi Bayern Münih’i tanıyalım

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda Bayern Münih ile eşleşti. Siyah-beyazlılar, Alman ekibi ile en son 1997 yılında Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda karşılaşmış ve rakibiyle oynadığı iki maçı da 2-0’lık skorlarla kaybetmişti.

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda kuralar çekildi. Bu organizasyonda Türkiye’yi temsil eden tek takım olan Beşiktaş da Alman panzeri Bayern Münih ile eşleşti. Sezona Ancelotti ile başlayan ancak istediği çıkışı yakalayamayan Münih, daha sonra göreve eski antrenörü Jupp Heynckes’i getirdi. Bundesliga’da geride kalan 15 karşılaşmada 11 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alan kırmızı- beyazlılar, topladığı 35 puanla zirvede yer alıyor. Aynı zamanda Bayern Münih, ev sahibi olduğu maçları 75 bin kapasiteli Allianz Arena’da oynuyor.

Avrupa’ya yabancı değil

Dünya futbolunun ekol takımları arasında yer alan Bayern Münih, Avrupa’da da sürekli boy gösteriyor. 1974, 1975, 1976, 2001 ve 2013 senelerinde Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaşan Almanlar, geçen sezon ise turnuvaya çeyrek finalde Real Madrid’e 2-1 ve 4-2’lik skorlarla yenilerek veda etmişti.

Münih, 2013-2014, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında ise Devler Ligi’nde yarı finale yükselme başarısı gösterdi.

Beşiktaş’a iki kez rakip oldu

Bayern Münih ile Beşiktaş, kulüp tarihlerinde iki defa karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlı takım, 1997 yılında Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda mücadele ettiği rakibiyle oynadığı iki maçı da 2-0 kaybetmişti. Kartal, bu sezon grubunu da 6 puanla 3. sırada bitirmişti.

Lige ambargo koydular

Almanya Bundesliga’ya her sezon favori olarak başlayan Bayern Münih’in tarihinde 27 lig şampiyonluğu bulunuyor. 2012-2013 sezonundan bu yana her sene mutlu sona ulaşan kırmızı-beyazlı ekip, bunun yanında 6 kez Almanya Lig Kupası’nı, 7 kez de Almanya Süper Kupası’nı müzesine götürdü.

600 milyon Euro kadro değeri

Bayern Münih’in kadrosunda bulundurduğu oyuncuların toplam piyasa değeri 599 milyon Euro. Transfermarkt verilerine göre Alman devinin en pahalı oyuncusu ise 80 milyon Euro ile Robert Lewandowski. Polonyalı futbolcuyu 50 milyon Euro ile Müller ve James Rodriguez izliyor.

Münih’in Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’ndaki rakibi olan Beşiktaş’ın güncel piyasa değeri ise 114 milyon Euro olarak dikkat çekiyor.

#Beşiktaş
#Bayern Münih
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Son 16 turu
#maç ne zaman
#maç hangi kanalda
#maç saati
6 yıl önce
default-profile-img