|

Berat gecesi ne zaman? 2017 mübarek Berat kandili tarihi

Berat gecesi ne zaman idrak edilecek? Miraç gecesinin ardından vatandaşlar artık Berat gecesini merak ediyor. Önemli gecelerden biri olan bu özel geceye çok az bir süre kaldı. Bizler de sizler için 2017 Berat gecesinin ne zaman olduğunu araştırdık. İşte Berat gecesinin tarihi...

09:51 - 3/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:34 - 1/06/2022 Çarşamba
Diğer
Berat gecesi ne zaman idrak edilecek?
Berat gecesi ne zaman idrak edilecek?

2017 Berat gecesi ne zaman? İslam alemi için büyük önem taşıyan gecelerden biri olan Berat gecesi vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Üç aylar içerisinde yer alan ve içerisinde büyük sevaplar barındıran Berat gecesi 2017 ne zaman idrak edilecek?

Berat Gecesi: 10 Mayıs Çarşamba gecesi idrak edilecek.

BERAT NE DEMEK?

Berat (Berâet), Arapça'da temize çıkma anlamına gelir. Berat Gecesi aynı zamanda Rahmet Gecesi gibi adlarla da anılır.

Kur'ân-ı Kerim'de, suçsuzluk, kurtuluş belgesi (Kamer, 54/43) ve müşriklerle her türlü ilişkiyi kesme, onlardan uzak durma (Tevbe, 9/1) anlamlarında iki yerde berâet kelimesi geçmektedir. Hadislerde ise genellikle, günahtan kurtulma, bir iş veya zümreden uzak durma anlamlarında kullanılmıştır.

BERAT GECESİ ÖNEMİ NEDİR?

Berat Gecesi 'nin önemi bu gecede amel defterinin yazılması ve edilen dualarla tüm günahların affolmasından gelmektedir.

Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi.

Dini Günler Listesi:

Üç Aylar'ın Başlangıcı: 29 Mart

Regaib Gecesi: 30 Mart

Mirac Kandili: 23 Nisan

Berat Gecesi: 10 Mayıs

Ramazan'ın Başlangıcı: 27 Mayıs

Kadir Gecesi: 21 Haziran

Arefe (Ramazan): 24 Haziran

Ramazan Bayramı: 25 Haziran

Arefe (Kurban): 31 Ağustos

Kurban Bayramı: 1 Eylül

Hicri Yılbaşı: 21 Eylül

Aşure Günü: 30 Eylül

Mevlid Gecesi: 29 Kasım

Berat gecesi ile ilgili hadisler

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) “Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar kabul olur. Bunlar; Recep ayının ilk gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesi, Cuma ve Bayram geceleridir” [1] buyurmuştur.Beraat gecesine 'Kefaret gecesi' de denilir. Bir hadis-i şerifte,"Kim bayram gecesini ve Şâban ayının on beşinci (Berat) gecesini ibadetle ihya ederse, kalplerin öldüğü günde o kişinin kalbi ölmez" [1] buyrulmuştur.Berat gecesi ile ilgili ayetBu gecenin, şu ayeti kerimede bildirilen gece olduğu söylenmiştir.فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ“O gecede her hikmetli iş, belirlenip hükme bağlanır.”

Duhan suresi ayet-4

#Berat Gecesi
#Berat gecesi ne zaman?
#Berat gecesi tarihi
7 yıl önce
default-profile-img