|

Bilecik’te sağanak yağmur etkili oldu-Bilecik hava durumu

Bilecik’te yollarda sağanak yağmur sonrası biriken sular sürücülere zor anlar yaşattı. Bilecik hava durumu tahminlerini ve kentten son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:58 - 29/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:06 - 29/05/2017 Pazartesi
IHA
Bilecik’te sağanak yağmur etkili oldu-Bilecik hava durumu
Bilecik’te sağanak yağmur etkili oldu-Bilecik hava durumu

Bilecik’te yollarda sağanak yağmur sonrası biriken sular sürücülere zor anlar yaşattı. Bilecik-Yenişehir karayolu bağlantı viyadüğündeki düzenleme nedeniyle uzun süredir taliye yoldan ulaşımın sağlandığı Bilecik-Osmaneli karayolu, geçtiğimiz günlerde tamamlanarak hizmete açılmıştı. Karayolunda yağan yağmur sonrası biriken su birikintisi sürücülere zor anlar yaşattı. Vatandaşların 155’i araması üzerine olay yerine gelen ekipler yolda gerekli çalışmaları yaptı. Suyun azalması ile trafik devam ederken, Osmaneli yönünde ise trafik tek şeritten sağlandı.


Bilecik merkezde Hürriyet Mahallesi ile Bahçelievler Mahallesi’ni birbirine bağlayan alt geçitte de yağmur sonrası biriken sular sürücülere zor anlar yaşattı. Bazı sürücüler geri manevra yaparak yönlerini değiştirdi. Vatandaşlar her sağanak yağmur sonrası bölgede suların biriktiğini söyleyerek, yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istediler.

Bilecik’te pazar alanı da yağmurdan etkilendi. Pazar alanı sularla dolarken, yağmura pazarda alışveriş yaparken yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.
METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ve Tekirdağ çevreleri ile Giresun'un iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Balıkesir ve Eskişehir çevreleri ile Burdur'un kuzey, Isparta'nın batı ve Bursa'nın güney kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzeybatı bölgelerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Batı bölgelerimizin iç kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın öğle saatlerinden itibaren; Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik, Balıkesir ve Eskişehir çevreleri ile Burdur'un kuzey, Isparta'nın batı ve Bursa'nın güney kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#Bilecik
#sağanak
#hava durumu
#yağmur
7 yıl önce