|

Bingöl Belediyesi özel güvenlik alımına 410 başvuru yapıldı-Bingöl haber

Bingöl Belediyesi'ne alınacak 14 özel güvenlik görevlisi alımı için 410 kişi başvuruda bulundu. İşe alınacak kişiler, 1 Şubat tarihinde çekilecek kura ile belirlenecek.

Yeni Şafak
17:50 - 23/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:03 - 23/01/2017 Pazartesi
DHA

Belediyesi'ne alınacak 14 özel güvenlik görevlisi alımı için 410 kişi başvuruda bulundu. İşe alınacak kişiler, 1 Şubat tarihinde çekilecek kura ile belirlenecek.



Belediyenin 1i kadın olmak üzere toplam 14 özel güvenlik personeli alımı için toplam 410 kişi müracaat etti. Başvuruda bulunan kişilerin dosyalarını inceleyen Bingöl Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 256 kişinin kuraya hak kazandığını belirledi. Bingöl Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Başvurudaki eksikliklerden dolayı listede yer almayan kişiler, 27 Ocak 2017 tarihine kadar itirazda bulunabilecek. İtiraz süreci tamamlandıktan sonra, kuraya kalmaya hak kazananlar için 1 Şubat 2017 tarihinde Karşıyaka Mahallesi Veysel Belgin Gençlik Merkezinde kura çekimi yapılacak. Noter huzurunda çekilecek kurada ismi çıkan adaylar, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra belediyenin belirleyeceği yerde göreve başlayacak" denildi.



Genç'te araç park yasağı


Bingöl'ün Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Komisyon Başkanlığınca alınan kararla, Cumhuriyet Caddesi'nin bazı kısımları araç parkına yasaklandı.



Genç'in en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nin bazı kısımları hem güvenlik nedeniyle hem de trafik akışının rahatlaması amacıyla araç parkına yasaklandı. Genç'in en önemli sorunları arasında yer alan park sorunu, ilçe trafik komisyonunda alınan kararla çözüme kavuşturulması öngörülüyor. Özellikle belli saatlerde caddeye yapılan parklar yüzünden trafik ilerlemezken, uzun araç kuyrukları oluşuyordu. Araç kuyruklarının yanı sıra trafik yüzünden sık sık tartışmanın yaşandığı Cumhuriyet Caddesinin bazı kısımları araç parkına yasaklandı. Bu hafta başında uygulamaya konulan karar sonrası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, hafta başından beri sabah 09.00'dan akşam 17.00'ye kadar caddeye araç parkına izin vermiyor. Trafik ekipleri ise sürekli ring halinde önce anonslar yaparak araç sürücülerini uyarırken, ardından uyarıları dinlemeyen araç sürücülerine ceza kesiyor.



#Bingöl
#Genç
#özel güvenlik alımı
#Bingöl Belediyesi
#Başvuru
7 yıl önce