|

Bingöl’de çatışma haberi: 2 polis yaralı

Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı. Saldırıda 2 polis yaralandı.

Yeni Şafak
23:07 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:17 - 22/10/2016 Cumartesi
Diğer

Bingöl'ün Genç ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı. Saldırıda 2 polis yaralandı.



Edinilen bilgiye göre, Genç ilçesinde bir grup terörist, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakam Konağı ve polis lojmanlarına saldırı düzenledi. Kaymakamlık önündeki noktaya yapılan roketli saldırıda 1'i ağır 2 polis yaralanırken, güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesinin ardından çatışma çıktı. Yaralı polisler hastaneye kaldırılırken, çatışmaların devam ettiği bildirildi.



Terörle mücadele operasyonları

Hakkari'nin Şemdinli kırsalında devam eden operasyonlarda 2 patlamamış top mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.



Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölgede yürütülen kararlı operasyonlar sonucunda terör örgütünün halktan aldığı desteğin büyük oranda gerilediği belirtildi. Bu durumun, bölücü terör örgütünü Irak'ın kuzeyinden yaşam malzemeleri, erzak ve cephane getirmeye ittiği, ancak bu girişimlerin de Hakkari genelinde ve Van, Ağrı, Tendürek bölgelerinde güvenlik güçlerinin kırsal alanda geçiş yollarını kapatması sonucu engellendiği kaydedildi.



Açıklamada, güvenlik güçlerince, Şemdinli kırsalında devam eden operasyonlar kapsamında da 2 patlamamış top mühimmatı, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış malzemeler ile çok miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği bildirildi.



Öte yandan, dün

Bingöl

'ün Genç, Van'ın Edremit ve Bitlis'in Tatvan ilçelerinde güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arazi ve yol aramalarında bulunan 5 el yapımı patlayıcı imha edildi.



Hatay Belen'de güvenlik güçlerince yapılan arazi aramasında da ormanlık alan içerisinde tespit edilen bir sığınakta, 500 metre elektrik kablosu, 5 kilogram amonyum nitrat, el telsizine bağlı bir el yapımı patlayıcı alıcı sistemi, bir pil bloku, 7 büyük boy pil, bir akü ve 24 kilogram gıda maddesi ele geçirildi.



Mardin'in Midyat ilçesinde Suriye'deki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan PKK/PYD terör örgütü mensubu bir terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu.



Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınak, barınak ve silah mevzileri, düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.



Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birliklerince de Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 2 bin 9 kişi ve Türkiye'den Suriye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bir kişi yakalandı.



#Bingöl
#Genç
#Terör saldırısı
#Polis
#Çatışma
8 yıl önce