|

Bingöl'de terör operasyonu haberi- 27 Ekim

Bingöl'ün Genç ilçesindeki operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi. Gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si tutuklandı. Bingöl'deki operasyonlardan son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:34 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:49 - 27/10/2016 Perşembe
AA

Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi.



Valilikten yapılan açıklamaya göre, 49'uncu Komando Tugay Komutanlığınca Yeni̇yazı bölgesi̇nde i̇cra edi̇len "Şehi̇t Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye - 24 Operasyonu"nda arazi araması sırasında bir uzun namlulu silah, 12 el bombası, RPG-7 roketatar ve mühimmatı, tabanca, telsiz ile gıda ve yaşam malzemesi bulundu.



Öte yandan, terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 2'si̇ tutuklandı.



Bingöl'de operasyonlar sürüyor


Bingöl'ün Yayladere ve Solhan ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.



Bingöl Valiliği, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından Solhan ve Yayladere ilçelerinde yürütülen operasyonlar kapsamında çok sayıda yaşam malzemesi ve çeşitli evraklar ele geçirildiğini bildirdi. Solhan'ın Mutluca Köyü Bozandere mevkiinde PKK'ya ait sığınaklar bulunduğu ifade edilen açıklamada, “Sığınaklar içerisinde 60 adet konserve, 1 adet sırt çantası, 1 adet dikiş makinesi, 5 kilogram toz şeker, 5kilogtam tuz, bol miktarda çeşitli mutfak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir” denildi.


Kimlik ve vergi levhaları var

Yayladere ilçesi Haktanır Köyü Dal mezrası bölgesinde icra edilen operasyonda ise ormanlık alana gizlenmiş vaziyette koli bulunduğu belirtilen açıklamada, “Koli içerisinde 21 adet T.C. nüfus cüzdanı, 3 adet özel şirkete ait personel kimlik kartı, 2 adet motorlu araç trafik tescil belgesi, 2 adet vergi levhası, 1 adet not defteri, 1 çift mekap ayakkabı, 2 adet bel kuşağı, 1 adet haki renk atlet, 1 adet 5x10 metre ebatlarında mavi renkli branda, bol miktarda evrak ele gerilmiştir. Ele geçirilen malzemeler ile ilgili adli tahkikat süreci devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.







#Bingöl
#Bingöl Valiliği
#terör operasyonu
7 yıl önce