|

Bingöl'de terör operasyonu haberi: 11 tutuklama

Bingöl'deki PKK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 11'i tutuklandı. Bingöl'den son gelişmeleri ve detaylı bilgileri haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:01 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:20 - 20/02/2017 Pazartesi
AA
Bingöl'de terör operasyonu
Bingöl'de terör operasyonu

Bingöl'de PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 11'i tutuklandı. Terör örgütü PKK yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, bazı adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 11'i tutuklandı, 6'sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 17 zanlı, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 13 Şubat'ta bazı adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda yakalanmıştı.



Bingöl'de 1,5 ton amonyum nitrat ele geçirildi

- Bingöl'ün Oğuldere köyü kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda en az 4 bombalı araç saldırısında kullanılabilecek 1,5 ton amonyum nitrat gübre, 500 kilogram amonyum nitrat gübre ile hazırlanan patlayıcı madde, Zagros silahı ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, 19 Şubat'ta düzenlenen, "Şehit Güvenlik Korucusu Hasan Kızılboğa-10" operasyonunda teröristlerin baharla birlikte yapmayı planladığı hain saldırılarda kullanacağı değerlendirilen büyük miktarda patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.



"Teröristlerin hain emellerine ulaşmaları Türk Silahlı Kuvvetlerinin aralıksız çalışmaları sonucunda bir kez daha engellendi." ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "En az 4 bombalı araç saldırısında kullanılabilecek 1,5 ton amonyum nitrat gübre ve 500 kilogram amonyum nitrat gübre ile hazırlanmış patlayıcı madde, operasyonda terör örgütüne ait Zagros silahı, 12,7 milimetre çapında Zagros silahına ait bin mühimmat 7,62 milimetre çapında bin Bixi mühimmatı, 5,56 milimetre çapında 500 mühimmat, bomba yapımında kullanılmak üzere 600 metre kablo, bombalı eylemlerde kullanılabilecek 3 tüp, 30 litre mazot ile çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi."



Açıklamada, son dönemde ilde başarılı operasyonlar gerçekleştirildiği hatırlatılarak, operasyonlara ilişkin şöyle denildi: "24-26 Kasım 2016'da yapılan, 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Darğın 4 Operasyonunda 6 mevzi, 23 sığınak ile bu sığınaklarda çok sayıda gıda ve yaşam malzemesi bulundu. 31 Aralık 2016 ile 7 Ocak'ta gerçekleştirilen, 'Piyade Binbaşı Turgay Çelik-5' operasyonunda 7 sığınak ve bir depo tespit edildi. Sığınaklar ve depo içerisindeki yaşam ve gıda malzemeleriyle imha edildi." Açıklamada, güvenlik güçlerince bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak için gerçekleştirilen çalışmaların kararlılıkla süreceği kaydedildi.




#Bingöl
#Terörle Mücadele
#pkk
#terör operasyonu
#tutuklama
7 yıl önce
default-profile-img