|

Bir başkadır Gebze’de Ramazan

Gebze'de Ramazan ayı tüm güzellikleriyle yaşanıyor. Gelenekselleşen mahalle iftarlarında her akşam Gebzeli hemşerilerini ağırlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Her akşam farklı mahallemizin sakinleri aileleriyle ve komşularıyla iftarda buluşuyor. Aynı sofra etrafında hem bereketi paylaşıyor hem de çocuklarımız kendileri için özel olarak hazırlanan gösterilerde Karagöz-Hacivat, Kel Oğlan, Nasrettin Hoca gibi değerleri yakından tanıyor ve öğreniyor" dedi.

Yeni Şafak
12:51 - 28/06/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 13:42 - 28/06/2016 الثلاثاء
Diğer

Gebze'de Ramazan tüm güzellikleriyle yaşanıyor. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzeli hemşerileriyle her akşam iftar sofrasında buluşuyor. 'Gebze'de Ramazan Paylaşmaktır, Paylaştıkça Büyüyoruz' şiarıyla her sene düzenlenen ve geleneksel hale gelen mahalle iftarlarında Gebzeli hemşerilerini ağırlayan Başkan Köşker; mafiret, paylaşma, rahmet, bereket ve Kur'an ayı Ramazan'ın Gebze'de dolu dolu yaşandığını dile getiriyor.



HALİL İBRAHİM BEREKETİ


Her akşam farklı bir mahallede düzenlenen iftar programlarına aileleriyle ve sevdikleriyle birlikte katılan vatandaşlar, aynı sofra etrafında komşularıyla birlikte oruç açıyor. Paylaşma ayı Ramazan'da mahallelerde kurulan ve Halil İbrahim bereketinin paylaşıldığı iftarlarda komşular kaynaşırken, küsler barışıyor, dostluklar da pekişiyor.



ÇOCUKLARA KARAGÖZ-HACİVAT


Özenle hazırlanan iftar sofrasına aileleriyle birlikte gelen mahalle sakinleri sıra beklemeden, garsonlar tarafından yapılan servisle ikram edilen yemeklerle orucunu açtığı Gebze Belediyesi Geleneksel Mahalle İftarlarında çocuklar için de özel hazırlanan ve gezici TIR'da sahnelenen Karagöz-Hacivat, Kel Oğlan, Nasrettin Hoca gösterileri de ilgi görüyor. Kendi değerlerini ve kültürlerini yaşayarak tanımalarının amaçlandığı gezici TIR'daki gösterilerde çocuklara pamuk şekeri ve çeşitli diğer ikramlarda yapılıyor.



KOMŞULUK İLİŞKİLERİ PEKİŞİYOR


“Bir mahallede ama farklı sokaklarda farklı dairelerde oturan insanların bir araya gelerek iftar açması kadar güzel bir şey var mı? diyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bağışlanma ve Kur'an ayı Ramazan'da kurulan iftar sofralarında birlik ve beraberliğin pekiştirilirken komşuluk ve kardeşlik ilişkilerinin de daha güçlenmesine vesile olunduğunun altını çiziyor.



KÖŞKER'DEN BAYRAM TEBRİĞİ


“Burası bereket sofrası, biz burada sizlerle iftar etmekten mutluluk duyuyoruz" diyen Başkan Köşker, “Önemli olan burada bir arada olmak aynı sofrada yer almak. Rabbim birliğimize zeval vermesin. Komşu ülkelerde görüyoruz bu sofralara hasret Müslüman kardeşlerimiz var. Allah onların yardımcısı olsun, sofralarımız her zaman kardeşlik birlik sofrası olsun" dedi. Allah tüm hemşerilerimizin Ramazan ayını dostlarınızla eşinizle huzur içinde geçirmeyi nasip etsin. Ramazan ayının tüm Müslüman alemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diyerek Gebzeli hemşerilerinin yaklaşan Ramazan bayramlarını da tebrik ediyor.



#Gebze
#İftar
#Ramazan
٪d سنوات قبل
default-profile-img