|

Bitcoin fiyatı güne rekorla başladı

Geçtiğimiz hafta sonu 5 bin 600 dolara kadar düşen Bitcoin fiyatı bugün tarihinde ilk kez 8 bin doları geçti. Geçtiğimiz yılı 900 dolar seviyesinden tamamlayan Bitcoin, 2017 yılında inanılmaz bir performans sergileyerek 8 kattan fazla artış gösterdi.

Yeni Şafak
09:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 09:09 - 17/11/2017 Cuma
Bitcoin yükselişini sürdürüyor.
Bitcoin yükselişini sürdürüyor.

Bitcoin üzerindeki tartışmalar bitmek bilmiyor. Bir taraftan büyük aracı kurumların yöneticileri kripto birimini güvensiz bulduklarına ilişkin arka arkaya açıklamalar yaparken, diğer taraftan Bitcoin rekor yolculuğuna devam ediyor.

  • Geçtiğimiz yılı 900 dolar seviyesinden tamamlayan Bitcoin, 2017 yılında inanılmaz bir performans sergileyerek 8 kattan fazla artış gösterdi. Bloomberg'in haberine göre, yıl içerisinde sert düşüşler de yaşayan kripto para birimine ilgi devamlı artarken, bu ilgi fiyatları da yeni rekor seviyelere taşıyor.

Bitcoin son olarak 8 bin doların da üzerine çıkarak yeni tarihi zirvesine imza attı.

Bitcoin nedir?

Bitcoin’in kesin ve net tanımı 'Herhangi bir merkeze bağlı olmayan ilk dijital para birimi'olarak karşımıza çıkıyor. Bitcoin’lerde yer alan ‘decentralized’ ibaresi buradan kaynaklanıyor. Bu dijital para biriminin herhangi bir merkezi ve bağlayıcı unsuru bulunmuyor. Ademi merkeziyetçi yapısı sayesinde global anlamda özgürce kullanılabiliyor.

#Bitcoin
#Rekor
#Sanal para birimi
6 yıl önce