|

Bitcoin nedir? Bitcoin güvenilir mi?

Bitcoin nedir? Bitcoin güvenilir mi? Bitocin, yeni çağın sanal para birimi olarak tanımlanmaktadır. Son günlerde adını sıkça duyduğumu ve giderek popülarite kazanan sanal para birimiyle yatırım yapılması giderek hız kazanıyor. Peki bitcoin nedir, ne işe yarar, nasıl alınır, güvenilir mi? İşte bitcoin ile ilgili merak ettikleriniz...

Yeni Şafak ve
15:05 - 22/08/2017 Tuesday
Güncelleme: 15:41 - 22/08/2017 Tuesday
Diğer
Bitcoin nedir? sorusu son günlerde büyük merak konusu olunca, meraklıların merakını gidermek için bu yazımızı hazırladık.
Bitcoin nedir? sorusu son günlerde büyük merak konusu olunca, meraklıların merakını gidermek için bu yazımızı hazırladık.
Bitcoin nedir?Bitcoin güvenilir mi?

soruları son günlerde büyük merak konusu olunca, meraklıların merakını gidermek için bu yazımızı hazırladık. Bitcoin, yeni sanal para birimidir. Dünyada giderek yayılan ve yatırım kazanan para birimi olan bitcoini son zamanlarda sıkça duyuyoruz. Bitcoin, dünya çapında bir çeşit kripto para ve dijital ödeme sistemidir. Bitcoin para biriminin giderek yayılmasıyla, bitcoin nasıl kazanılır, bitcoin nasıl kullanılıyor, bitcoin ne kadar güvenli? soruları da vatandaşlar tarafından sıkça sorulan sorular arasında. Bu merak edilen soruların cevaplarını sizlerle paylaşıyoruz.

Bitcoin n
ormal para birimlerinden farklı kılan nedir?

Bitcoin şeyleri elektronik olarak satın almak için kullanılabilir. Bu anlamda, geleneksel olarak dolar, euro ya da yen gibi dijital olarak da işlem görüyor.

Bununla birlikte, bitkinin en önemli karakteristiği ve konjonktürden farklı kılan şey, merkeziyetçiliğinolmamasıdır . Bitkoz ağını kontrol eden tek bir kurum yoktur. Bu, bazı insanları rahatlatır, çünkü büyük bir bankanın paralarını kontrol edemediği anlamına gelir.

Bitcoini kim buldu?
Satoshi Nakamoto
adlı bir yazılım geliştiricisi , matematiksel kanıta dayalı bir elektronik ödeme sistemi olan
bitcoin'i
önerdi. Fikri, herhangi bir merkezi otoriteden bağımsız, elektronik olarak devredilebilecek, az ya da çok anında çok düşük işlem ücretleriyle bir para birimi üretmekti.

Bitcoini k
im bastırıyor?

Hiç kimse. Bu para birimi merkez bankası tarafından gölgelerde fiziksel olarak basılmaz, nüfusa göre hesaplanamaz ve kendi kurallarını oluşturuyor. Bu bankalar ulusal borcunu karşılamak için daha fazla para üretebilir, böylece paralarını devalüe eder.

Bunun yerine, bitcoin, herkesin katılabilir bir topluluk tarafından, dijital olarak oluşturulur. Bitcoins, dağınık bir ağda bilgisayar gücü kullanan '
maden var'
.
Bu ağ aynı zamanda , sanal para birimiyle yapılan
işlemleri
de
gerçekleştirerek
, bitcoin'i kendi ödeme ağına etkili bir şekilde katıyor.

Sınırsız sansasyon patlatamaz mısın?
Doğru. Bitcoin protokolü - bitkocuğu çalıştıran kurallar - madenciler tarafından sadece 21 milyon bit hızlısahibi oluşturulabileceğini söylüyor. Bununla birlikte, bu paralar daha küçük parçalara bölünebilir
(bitkinin kurucusu olan
en küçük bölünebilir miktar bir bitkinin yüz milyonda biridir ve "Satoshi" olarak adlandırılır ).
Bitcoin neye dayanır?
Konvansiyonel para birimi altın veya gümüş esaslıdır. Teorik olarak, bankada bir dolar verdiyseniz, biraz altın alabilirsiniz (bunun pratikte işe yaramasa da). Ancak bitcoin altın esaslı değildir;
Matematiğe
dayanıyor .

İnsanlar, bitcoins üretmek için bir matematiksel formülü takip eden yazılım programlarını kullanıyorlar. Matematik formülü serbestçe bulunur, böylece herkes kontrol edebilir.

Yazılım aynı zamanda açık kaynaktır, yani herkesin beklediğini yapmasını sağlamak için ona bakabilirsiniz.


Bitcoin ö
zellikleri nelerdir?

Bitcoin'in hükümet destekli para birimlerinden ayrı tutan önemli özellikleri vardır.

1. Merkezi değil
Bit eşin ağı bir merkezi otorite tarafından kontrol edilmemektedir. Madenlerden atılan ve işlemler yapan her makine, ağın bir bölümünü oluşturuyor ve makinalar birlikte çalışıyor. Bu, teoride, merkezi bir Avrupa Birliği'nin 2013 başlarında Kıbrıs'ta
yapmaya karar verdiği
gibi, merkezi bir otoritenin para politikasıyla yumruklayamayacağı ve bir erimeye neden olmadığı anlamına geliyor - ya da basitçe insanların acayip sıkıntılarını onlardan uzaklaştırmaya
karar verdiği anlamına geliyor
. Ve eğer bazıları Şebeke bir kısmı nedense çevrimdışı, para akıyor.
2. Kurulumu kolaydır

Konvansiyonel bankalar basitçe bir banka hesabı açtırmak için çemberlere atlamanıza izin verir. Ödeme için tüccar hesapları oluşturmak, bürokrasi tarafından kuşatılmış bir başka Kafkaesk görevidir. Bununla birlikte, saniyeler içinde bir bit arkadaşı adresi ayarlayabilir, hiçbir soru sormaz ve hiçbir ücret ödemezsiniz.

3. Anonimdir

Bir çeşit. Kullanıcılar birden fazla bit arkadaşı adresi tutabilir ve adlara, adreslere veya kişisel olarak tanımlayıcı diğer bilgilere bağlı değildir. Ancak…

4. Tamamen şeffaftır.
... bitcoin, şimdiye kadar ağda meydana gelen her işlemin detaylarını, blokçü adı adı verilen, genel muhasebenin büyük bir versiyonunda saklar .
Blockchain
tüm söyler.

Herkese açık bir bitmiş posta adresiniz varsa, bu sayıda birkaç bit hızlı posta kutusunun depolandığını herkes söyleyebilir. Sadece senin olduğunu bilmiyorlar.

Aynı bit eşliğinde sürekli olarak adres kullanmamak ve çok sayıda bit eşleşmeyi tek bir adrese aktarmamak gibi insanların etkinliklerini bit eşin ağında daha opak hale getirmek için alabilecekleri önlemler vardır.

5. İşlem ücretleri miniktir.

Bankanız, uluslararası transferler için £ 10 ücret talep edebilir. Bitcoin yapmaz.

6. Hızlıdır.

Her yere para gönderebilirsiniz ve bit eşin ağında ödeme işlemi yapılır gelmez dakika sonra gelir.

7. Bu inkar edilemez

Bitkocular gönderildiğinde, alıcı size döndürmezse onları geri almak mümkün değildir. Sonsuza kadar gittiler.

Bir Solukta Bitcoin; Nedir / Ne değildir? Avantajları Nelerdir?

Dijital para birimidir. Maddesel/Fiziki bir karşılığı şimdilik yoktur.( altın gümüş vb.)

Bitcoin bir ağ etkileşimidir. Bir merkezi yoktur. A’dan B’ye dijital para transferi sağlar.

İnternet olan herhangi bir noktadan internet olan herhangi bir noktaya transferi yapılabilir.

Aracısı, komisyoncusu yoktur. Masraflar aracı olmadığı için çok çok düşüktür. Sadece transfer işlemini onaylayan madencilere çok cüzzi miktarlarda ödeme yapılır.

Bitcoin, açık kaynak kodla yazılmıştır ve herkese açıktır. Sistemin sahibi onu kullanan herkestir.

Tüm ülkelerde kullanılır ve offline hesabınıza kimse müdahale edilemez. Bu bakımdan İsviçre bankalarından daha güvenlidir denebilir.

Kullanım koşulu, ön sınırlama sözleşmeleri veya şartları gibi sınırlayıcılar yoktur. Kullanmaya başlarsanız kullanırsınız bırakırsanız kullanmazsınız.

Bitcoinler, Madenci denilen ücretsiz bir program tarafından üretilir.

Üretilecek bitcoinlerin belli bir sayı sınırı vardır. Toplamda 21 Milyon adet üretilecektir.

Üretim hızını ve enflasyonunu kontrol edebilmek için “zorluk seviyesi” her geçen gün belirli protokoller çerçevesinde artar. Bu seviyeler ağdaki üretim yoğunluğuna göre belirlenir.

Her kullanıcının dijital bir cüzdanı vardır. Bitcoinlerinizi bu cüzdanlarda tutarsınız.

Bitcoin transferleriniz eşsiz bir imza ile imzalanır ve sırayla madenciler tarafından doğruluğu ve eşsizliği kontrol edilerek onaylanır. Böylece aynı bitcoin ikinci kez kullanılamaz.

Bitcoin ile ürün satışı yapmak için hiçbir ekstra ödeme yapmazsınız. Sizden herhangi bir ön koşul istenmez.

Bitcoin, TL,USD, EURO gibi birçok para birimine dönüştürülebilir. (Bunu yapan siteler komisyon almaktadır.)

Qr kodu ile mobil ödemeler yapabilirsiniz.

Bitcoin borsaları hafta sonu ya da tatil günleri durmaz, daima çalışır.

#Bitcoin nedir?
#Bitcoin kullanımı
#Bitcoin nasıl kullanılır?
#Bitcoin para birimi
#Bitcoin sanal para
7 years ago