|

Bitcoin vadelileri yüksek taleple fiyatlanıyor-Ekonomi haberleri

Sanal para birimi Bitcoin'in değeri, ilk kez büyük bir borsada işlem görmeye başlamasının ardından yükselmeye devam ediyor.

Yeni Şafak
21:31 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:49 - 11/12/2017 Pazartesi
AA
Bitcoin'de yükseliş sürüyor
Bitcoin'de yükseliş sürüyor

Sanal para birimi Bitcoin'in değeri, ilk kez büyük bir borsada işlem görmeye başlamasının ardından yükselmeye devam ediyor.

Chicago'daki CBOE borsasında dün gece saatlerinde "XBT" koduyla işleme açılan Bitcoin vadeli kontratları kısa sürede yaklaşık yüzde 15 artış kaydetti.

Ocak vadeli Bitcoin kontratları, 15 bin 460 dolardan başladığı borsa serüvenine TSİ 20.30 surlarında 17 bin 730 dolardan devam ediyor.

Analistler, Bitcoin vadelilerine yönelik talebin beklenenden fazla olmasının fiyatlardaki hızlı artışı beraberinde getirdiğini belirtiyor. Bitcoin'in spot piyasadaki fiyatı da hafta sonunda 14 bin dolara kadar geriledikten sonra şu sıralar 17 bin 400 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

CBOE’nin işlem saatleri, ABD’nin Doğu Zaman Dilimi'ne göre hafta içi her gün 09.30-16.15 olarak belirlendi. Ayrıca, pazar günleri 18.00’den pazartesi sabah 09.30'a kadar devam eden ek bir seans bulunuyor.

Dünyanın en büyük borsa işletmecisi CME Group da vadeli bitcoin işlemlerine 18 Aralık'tan itibaren başlayacağını duyurmuştu. Ayrıca, New York'ta faaliyet gösteren Nasdaq'ın Bitcoin vadeli kontratları için harekete geçtiği konuşuluyor.

Bitcoin'in vadeli piyasalarda işlem görmesinin, "balon" spekülasyonları nedeniyle kararsız kalan bazı yatırımcıların endişelerini giderebileceği öngörülüyor.

#Bitcoin
#CBOE
6 yıl önce
default-profile-img