|

Bitlis'te terör operasyonu haberi: 10 terörist öldürüldü

- Merkeze bağlı Sehi Ormanları bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine yönelik hava destekli operasyonda 2 terörist daha etkisiz hale getirildi- Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 10'a yükseldi

Yeni Şafak
17:44 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:01 - 25/02/2017 Cumartesi
AA
Bitlis'te terör operasyonu
Bitlis'te terör operasyonu

Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK'nın kış üslenmesine yönelik hava destekli operasyonda, 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı birliklerce, 20 Şubat'ta merkeze bağlı Sehi Ormanları bölgesinde "Şehit Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak-41 Operasyonu" başlatıldı.



Operasyon kapsamında 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Bölgede güvenlik güçlerinin, "Teslim ol" çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine, çıkan çatışmada 3'ü kadın 8 terörist etkisiz hale getirilmiş, 2 terörist yakalanmıştı. Bölgede tespit edilen sığınak ve barınaklarda teröristlere ait çok miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirilmişti.



ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 10'A YÜKSELDİ


Bitlis'te Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı timler tarafından Sehi Ormanları bölgesinde PKK'nın kış üslenmesine yönelik başlatılan 'Şehit Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak-41 Operasyonu' devam ediyor. Başlatılan hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 10'a yükseldiği bildirildi.



Bitlis'te terör operasyonu - Bitlis'te terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 6'sının tutuklandığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar sonucunda 11 şüphelinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, şüphelilerden N.K, İ.Y, S.B, S.G, Y.S. ve B.Y'nin tutuklandığı, diğer şüphelilerin ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı kaydedildi. Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri saldırılara karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.




#Bitlis
#terör operasyonu
#PKK
7 yıl önce
default-profile-img