|

Bodrum'da depremin ardı arkası kesilmiyor-Bodrum yine sallandı

Bodrum'da bir deprem daha meydana geldi. Alınan son bilgilere göre, Muğla'nın Bodrum ilçesinde 5 büyüklüğünde artçı deprem meydana geldi. Dün ve bugün Muğla ve çevresinde çok sayıda artçı deprem yaşandı. İşte Bodrum'daki depremlerden son gelişmeler.

Yeni Şafak
20:44 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 20:56 - 21/07/2017 Cuma
Diğer
​Bodrum'da depremin ardı arkası kesilmiyor-Bodrum yine sallandı
​Bodrum'da depremin ardı arkası kesilmiyor-Bodrum yine sallandı

Bodrum'da deprem! Dün gece saat 01.30 sıralarında Bodrum açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından onlarca artçı deprem meydana geldi. Bugün ise saat 20.09'da Bodrum'da 5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Bölgedeki son depremleri ve gelişmeleri yenisafak.com'dan takip edebilirsiniz.

Deprem binalarda ağır hasara yol açtı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 6,6 şiddetindeki deprem sırasında bazı binalarda büyük çaplı hasar meydana geldi. İlçe merkezinde hasar gören 3 camide Cuma Namazı kılınamayacak.

Bodrum açıklarında meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde Gümüşlük Mahallesi Dereköy mevkiinde bulunan metal tasarım atölyesiyle 3 ayrı cami büyük hasar gördü. Adliye Cami, Bitez Yalı Cami ve Ortakent Yahşi Yalı Cami’nin duvarlarında ve minarelerinde çatlaklar oluştu. Bitez Yalı Camisinin namaz kılınan bölümünün çatısı çökerken, Ortakent Yahşi Yalı Cami’nin kubbesiyle birlikte minaresi yarıya kadar yıkıldı. Hasar gören 3 camide Cuma namazının kılınamayacağı öğrenildi.Bodrum’da hayat normale dönmeye başladıHasar tespit çalışmaları devam ettiği Bodrum’da diğer yandan ise hayat normale dönmeye başladı. Hasar gördüğü için çevresinde güvenlik önlemi alınan camini hemen yanında bulunan sahilde tatilciler denize girmeye başladı. Yaşanan paniğin ardından tatillerini yarım bırakmayan turistlerin yanı sıra bir grup tatilcinin ise ilçeden ayrıldıkları görüldü.

Üşümezsoy’dan deprem açıklaması

Yunanistan’ın Lefkada bölgesinden Bodrum ve Kos arasında saat 01.31’de meydana gelen depremle ilgili İHA’ya özel açıklamalar yapan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Bodrumlular rahat etsin. Bu fay hattında stres boşalmıştır. Tatilciler tatillerine devam etsin" dedi.Bodrum ve Kos arasında saat 01.31’de meydana gelen deprem, İzmir’den Fethiye’ye kadar tüm sahil şeridinde büyük paniğe yol açtı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, bu sabah yaptığı açıklamayla depremin 6.6 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, fay hatlarını incelemek üzere gittiği Yunanistan’ın Lefkada bölgesinden İHA’ya özel açıklamalar yaptı. Üşümezsoy, açıklamasında, “Şu anda Lefkada Poros’tayım 2015’te büyük depremin etkisini inceledim. Geçen yıl da aynı hattın devamı olarak Kefalonya ve Zakinthos fay hatlarının karadaki çalışmasını incelemiştim. Bu çalışma esnasında Yunanistan’dayken geçmişte Bodrum ve Kos’ta incelediğim fay hattından bir haber geldi. Bu fay hattının Rodos’ta 2015 yılında olan deprem sonrası yazdığım ’Ege’de depremler nereye’ adlı makalede bunun riskini belirtmiştim. Bu risk tanımlanmış bir riskti. Örenden Yalıkavak ve Bodrum’a uzanan fay hattı kırılması gerçekleşmemiştir. Sürekli bölgede 5’lik depremler olmaktaydı. Bu deprem buradaki stresin boşalmasıdır. Bodrumlular rahat etsin. Bu fay hattında stres boşalmıştır. Tatilciler tatillerine devam etsin" diye konuştu.


#Bodrum
#Deprem
#Son depremler
#artçı deprem
#Muğla
#Ege Denizi
7 yıl önce
default-profile-img