|

Bodrum'daki deprem anı! Bodrum'daki depremin videosu! Video haber

Muğla açıklarında meydana gelen deprem Bodrum'daki vatandaşları sokaklara döktü. Yaşanan şiddetli depremin ardından ise deprem anının videoları ortaya çıktı. İşte Bodrum'daki deprem anının videosu...

Yeni Şafak
09:40 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 09:46 - 21/07/2017 Cuma
AA
Bodrum'daki deprem anı
Bodrum'daki deprem anı

Bodrum'da meydana gelen depremin ardından deprem anının videosu ortaya çıktı. Muğla Valisi Esengül Civelek, deprem nedeniyle Bodrum'da önemli bir hasarın olmadığını, sadece eski binalarda ufak çatlaklar oluştuğunu gözlemlediklerini söyledi. İşte Bodrum'daki deprem videosu...

Olay yerinde incelemeler yapıldı

Ege Denizi'nin Gökova Körfezi'nde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremin en fazla hissedildiği Muğla'nın Bodrum ilçesinde havanın aydınlanmasıyla Vali Civelek beraberindeki AFAD Başkanı Halis Biden, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile incelemelerde bulundu.

İlk olarak Bodrum Devlet Hastanesine giden Civelek, hastane bahçesi ve acil servisteki yaralıları ziyaret etti, doktorlardan yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Ardından Gümbet Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Civelek, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece yaşanan depremin en fazla hissedildiği yerin Bodrum olması nedeniyle ilçede incelemelerde bulunduklarını belirtti.

Deprem nedeniyle il genelinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığını vurgulayan Civelek, "Yaptığımız incelemeler sonucunda Bodrum'da önemli bir hasarın olmadığını, sadece eski binalarda ufak çatlaklar oluştuğunu gözlemledik." dedi.

Bodrum Devlet Hastanesinin asma katının çöktüğü iddialarına da değinen Civelek, konunun uzmanlarının inceleme yaptığını ve hastanede hasta kabulü yapıldığını kaydetti.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezinde depremin hemen ardından kriz masası oluşturulduğunu anlatan Civelek, bir vali yardımcısının başkanlık ettiği kriz masasından il genelindeki çalışmaların koordine edildiğini aktardı.

- "Hangi bir yıkık yapımız yok"

AFAD Başkanı Biden de kurum olarak almaları gereken tedbirlerin tamamını aldıklarını dile getirdi.

Tehlikeli bir durumun olmadığına işaret eden Biden, şöyle konuştu:

"Yerli ve yabancı turistler çok rahatlıkla Bodrum'daki tatillerine devam edebilir. Uzmanlardan aldığım bilgiye göre, buranın en fazla üretebileceği deprem bu kadar. Artçı depremler de oluştu. Bu enerjinin ciddi manada boşaldığı anlamına geliyor. Ayakta olan sağlıklı yapılar kontrollü bir şekilde kullanabilirler. Şu an itibarıyla Muğla genelinde hayatını kaybeden vatandaşımız ve her hangi bir yıkık yapımız yok. Bu turizm beldemizde hayatın hızlı bir şekilde normale dönmesini bekliyoruz."

Belediye Başkanı Kocadon ise Bodrum'da ilk kez bu kadar şiddetli bir deprem yaşadıklarını vurguladı. İlk yaşanan paniğin normal olduğuna dikkati çeken Kocadon, "Ben de aynı paniği yaşadım. Güzel olan herhangi bir can kaybımız ve önemli bir mal kaybımız yok. Binalarımızın hiçbirinde yıkım olmadı. Bu da Bodrum'un ne kadar güvenilir bir yer olduğunu yeniden gösterdi." diye konuştu.

Kocadon, misafirlerin tatillerine devam etmelerini ve tatilin tadını çıkartmalarını tavsiye ederek, "Bodrum'dan ayrılmamalarını diliyorum çünkü şu anda Bodrum'dan daha güvenli bir yer yok. Bunun da kanıtı son depremde hep birlikte yaşayarak gördük." dedi.

Depremin ardından bazı turistler Bodrum tatilini yarım bıraktı

Bodrum’da yaşanan 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından bazı tatilciler, talilerini yarıda keserek Bodrum’dan ayrıldı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün gece saat 01.31’de gerçekleşen 6.3 büyüklüğündeki depremin ardından bölge sakinleri ve tatilcilerin endişeleri sürüyor. Gece boyunca üç saat içerisinde toplam 51 artçı sarsıntı meydana gelirken durumdan etkilenen bazı tatilciler de tatillerini yarıda keserek Bodrum’dan ayrıldı.

Tatillerini yarıda kestiler

Fransa’dan Bodrum’a tatil yapmaya gelen Nail Dağlı da depreme alışveriş yaparken yakalandı. Deprem sonrası ilk uçakla İstanbul’a gelen Dağlı, “Deprem oldu ondan dolayı döndüm. Ayın 26’sında Fransa’ya gitmem lazımdı. Hemen havalimanına geldim ve ilk bileti alarak İstanbul’a dayımın yanına geldim. Deprem sırasında Bodrum’da çarşıda alışveriş yapıyordum. Elbise bakarken hepimiz birden yere düştük. Sora dışarı çıktık, elektrik de gitti. Herkes dışarı koştu. Çok panik vardı” diyerek deprem anında yaşananları anlattı.

“Dışarıda yatacağımıza erken döndük”

Depremin ardından tatilini erken bitiren Yılmaz Kahraman da, “Deprem nedeniyle uçağı öne aldık. Çünkü odalara girişimiz yasaklandı. Sahildeydik. Bir anda çatırtılarla birlikte su yükseldi ve şezlongun suya çekildiğini gördük. Herkeste bir panik havası vardı. Dışarıda yatacağımıza uçağımızı erkene alıp dönelim dedik” şeklinde konuştu.

Bodrum’da yaşadığını belirten Deniz Koca ise “Bende sürekli Bodrum’da yaşıyorum. Gece küçük bir artçı depremden sonra televizyonlardan da öğrendiğimiz gibi 6.3 büyüklüğünde bir deprem oluşmuş. Kısa süreli salladı. Devamlılığı olsaydı daha büyük şeyler olabilirdi. Küçük çaplı panikler yaşandı. Gelen turistler çok panik içindeydi. Ben rutin bir seyahat için çıktım. Herkese geçmiş olsun” dedi.


#Bodrum
#Deprem
#Bodrum deprem videosu
7 yıl önce
default-profile-img