|

Bolu hava durumu! 5 günlük Bolu hava durumu

Bolu hava durumu haberimizde. Bolu'da zaman zaman etkili olan kar yağışları sürücülere zor anlar yaşatıyor. Vatandaşlar da Bolu'da havaların nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji ise beklenen açıklamayı yaptı. İşte Bolu hava durumu...

Yeni Şafak
09:03 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:06 - 21/01/2017 Cumartesi
IHA

Bolu hava durumunu sizler için hazırladık. Bolu'da havaların nasıl olacağı merakla bekleniyordu. Meteoroloji ise beklenen açıklamayı yaptı.




Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Afyonkarahisar, Karaman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Konya'nın güney ve batısı ile Van'nın güney, Şanlıurfa'nın doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ile Mardin çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:


Ankara: Parçalı bulutlu 3


İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 4


Bursa: Parçalı ve az bulutlu 6


İzmir: Parçalı ve az bulutlu 9


Adana: Parçalı ve az bulutlu 17


Antalya: Parçalı ve az bulutlu 16


Samsun: Parçalı bulutlu 6


Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur, iç kesimleri kar yağışlı 5


Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu -5


Diyarbakır: Parçalı bulutlu 11



Bolu Dağı'nda kar yağışı başladı

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı etkisini gösteriyor.



TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde gece başlayan sağanak, sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı.



Kar yağışı, TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli ve viyadükleri kesiminde, D-100 karayolunda ise Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkisinde etkili oluyor.



Karayolları ekipleri, güzergahlarda karla mücadele çalışmasını sürdürüyor. Trafik ekipleri ise sürücülerden dikkatli olmalarını istedi.



Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, gün boyunca aralıklarla kar yağışı beklediklerini kaydetti.



#Bolu
#Hava durumu
#Meteoroloji
7 yıl önce