|

Bolu'da 'akıllı atık toplama' devri - Bolu haberleri

Bolu haberleri - Bolu'da, evsel ve geri dönüşüm atıkları için geleneksel uygulamaya son verilerek 'akıllı atık toplama' sistemine geçiliyor.

Yeni Şafak
11:40 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:44 - 27/10/2016 Perşembe
Diğer

Bolu Belediyesi, daha çevreci bir kent olmak, zamandan ve yakıttan tasarruf etmek amacıyla, şehrin tamamında 'akıllı atık toplama' sistemini devreye sokuyor. Evsel ve geri dönüşüm atıklarını toplamada geleneksel uygulamaları tarihe kavuşturacak sistem sayesinde, şehir merkezinin tamamındaki yeraltı ve yerüstü çöp konteynerlerine akıllı sensörler yerleştirilecek. Çöp konteynerlerindeki doluluk oranı yüzde 80 olunca sistem çöp toplama araçlarına sinyal aktaracak. Sistemden gelen uyarıyı ekranlarında gören temizlik ekipleri ise en uygun rota üzerinden kısa süre içerisinde çöpleri toplayacak.



ZAMANDAN VE YAKITTAN TASARRUF


Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından şuana kadar şehir merkezinin çeşitli yerlerine 122 adet yeraltı konteyneri yerleştirildi. 43 adet konteyner için de çalışmalar devam ediyor. Sistemin hayata geçmesiyle birlikte, şehir merkezinde 3 günde bir toplanan çöpler, artık gelişmiş ülkelerde olduğu gibi haftada bir toplanacak. Bu sayede Bolu Belediyesi hem zamandan, hem de yakıttan tasarruf edecek.



#Bolu
#Akıllı atık toplama
#Bolu Belediyesi
7 yıl önce