|

Bolu’da FETÖ operasyonunda 3 iş adamı tutuklandı -Bolu haber

Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 iş adamından 3'ü tutuklandı.

Yeni Şafak
21:57 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 19:22 - 19/08/2016 Cuma
IHA

Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 iş adamından 3'ü tutuklandı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında başlatılan soruşturmada adliyeye sevk edilen 5 kişiden 3'ü tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan esnaflardan İsmail F, Şafak T, Sıracettin D, Mehmet Ö. ve Uğur A, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.



Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilen esnaflardan Şafak T, Mehmet Ö. ve Uğur A. tutuklandı, İsmail F. ile Sıracetten D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



FETÖ'nün havalimanı sorumlusu yakalandı


FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve örgüt tarafından bir havalimanının sorumlusu olarak görevlendirildiği iddia edilen Feyzullah Y., Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yakalandı.


Tekirdağ Gümrük Müdürlüğü'nde müfettiş olarak görev yapan Feyzullah Y.'nin (32) darbe girişimi sırasında terör örgütü tarafından bir havalimanının sorumlusu olarak görevlendirildiği iddia edildi. Bu iddiaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen soruşturma kapsamında, Ankara Batı Adliyesi 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan yakalama kararı bulunan Feyzullah Y.'nin Dursunbey ilçesine kaçtığı istihbaratına ulaşıldı. Bu gelişmelerin ardından Dursunbey'e Odaköy Mahallesi'nde dün gece saatlerinde operasyon yapan Dursunbey Jandarma Komutanlığı ekipleri, şahsı saklandığı evde yakaladı.


Görevden uzaklaştırıldıktan sonra Tekirdağ'dan kaçan Feyzullah Y.'nin Odaköy'de kayınpederinin evine saklandığı ve dikkat çekmemek için dışarı çıkmadığı ve geceleri evin ışıklarının kapalı tutulduğu belirtildi.


Öte yandan Feyzullah Y.'nin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında FETÖ tarafından sivil bir havalimanının sorumlusu olarak görevlendirildiği iddia edildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan zanlının sorgulandıktan sonra Ankara'ya sevk edileceği öğrenildi.




#Bolu
#FETÖ soruşturması
#Tutuklama
8 yıl önce