|

Bolu'daki heyelanda son durum-Bolu haberleri

Bolu'nun Göynük ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle biri ağır hasarlı 5 ev boşaltıldı.

Yeni Şafak
19:54 - 12/12/2017 Salı
Güncelleme: 20:19 - 12/12/2017 Salı
AA
Bolu'daki heyelanda son durum-
Bolu'daki heyelanda son durum-

Bolu'nun Göynük ilçesine bağlı Himmetoğlu köyünde heyelan nedeniyle hasar gören 5 ev boşaltıldı. Alınan bilgiye göre, köyde gece saatlerinde sağanak ve kar sularının erimesi nedeniyle toprak kayması meydana geldi.

Bölgede bulunan bir termik santralinin üretim sahasının hemen yanında bulunan köyün henüz kamulaştırılmamış alanındaki heyelan yüzünden Sadık Kaya'ya ait tek katlı ev ağır hasar gördü, 4 evde ise hafif hasar oluştu.

Göynük Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, Belediye Başkanı Kemal Kazan ve AFAD ekipleriyle diğer ilgili kurumların yetkilileri bölgede incelemede bulundu.

Yapılan ilk incelemede ağır hasar gören tek katlı ev ile hafif hasar gören 4 evin boşaltılması kararı alındı.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gece saatlerinde meydana gelen toprak kayması olayının kendilerini üzdüğünü ifade ederek, "Kar sularının erimesi ve sağanak nedeniyle meydana gelen toprak kayması köyün henüz kamulaştırılmamış alanını etkiledi. Bu nedenle bir evimizde ağır hasar meydana gelirken 2 evimizde ise hafif hasarlar oluştu. Biz bölgede bulunan ve toprak kaymasından zarar görme ihtimali bulunan toplam 5 evimizi boşaltma kararı aldık." dedi.

Köy muhtarı Zeki Özgür ise köyde 5 evin hasar gördüğünü belirterek, "Şu anda 3 aile evlerinden tahliye edildi. Bu olay böyle devam ederse köyün diğer tarafında bulunan 7 ev daha tehlike altında. Onlar da aynı duruma gelecek." dedi.

Toprak kaymasından etkilenen alanın yaklaşık 5 dönüm civarında olduğunu ifade eden Özgür, tedbir alınmazsa bu alanın daha da büyüyebileceğini söyledi.

Bir evleri yıkılan diğer de hasar gördüğü için boşaltılan Sadık Kaya'nın oğlu Fatih Kaya ise toprak kaymasının dün akşam saat 17.00 civarında başladığını anlatarak, "Saat 22.00 civarında tamamen kayma oldu. Ondan sonra evimiz bu hale geldi. Bizim bir evimiz yıkıldı diğeri de hasar gördü." şeklinde konuştu.

Yetkililerin olay yerinde çalışmalarını yaptığını söyleyen Kazan, bundan sonraki aşamada neler yapılacağına karar verileceğini belirtti.

Heyelanla ilgili olarak Göynük Kaymakamlığı ve AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin yarın hasar tespit çalışmalarına başlayacağı bildirildi.

#Bolu
#Göynük
#heyelan
#toprak kayması
6 yıl önce
default-profile-img