|

Bolu'ya ziyaretçi akını-Bolu yerel haber

Ramazan Bayramı tatili süresince doğal güzellikleriyle ünlü Abant ve Gölcük tabiat parklarıyla Yedigöller Milli Parkı, yerli ve yabancı turistleri ağırladı.

Yeni Şafak
16:32 - 28/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:06 - 28/06/2017 Çarşamba
AA
Bolu'ya ziyaretçi akını
Bolu'ya ziyaretçi akını

Ramazan Bayramı tatili süresince doğal güzellikleriyle ünlü Abant ve Gölcük tabiat parklarıyla Yedigöller Milli Parkı, yerli ve yabancı turistleri ağırladı.

Ankara ve İstanbul arasında yer alan, doğal güzellikleriyle tatilcileri cezbeden Abant, Gölcük ve Yedigöller, bayramda da tatilcilerin tercih ettiği yer oldu. Tatil öncesinde Abant'ta bulunan iki otel yüzde 100 dolulukla hizmet vermeye başladı ve tatil süresince de doluluk devam etti.

Bolu kent merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Abant Tabiat Parkı'nı bayram süresince 120 bin tatilci, 13 kilometre mesafede yer alan Gölcük Tabiat Parkı'nı ise 20 bin, 45 kilometre uzaklıkta bulunan Yedigöller Milli Parkı'nı ise yaklaşık 10 bin kişi ziyaret etti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'da son 4 gün içerisinde sıcaklıkların ani olarak artması, bayram tatili dolayısıyla rahatlamak isteyenlerin biraz daha serin havası olan yerleri tercih etmesinden kaynaklanan bir yoğunluğun yaşandığını belirterek, "İç turizm açısından Bolu özel bir hale geldi. Ramazan Bayramı tatili süresince Abant, Gölcük ve Yedigöller'i yaklaşık 150 bin kişi ziyaret etti." dedi.

Abant ve Gölcük'ün bu yoğunluğu geçmişte kaldıracak durumda olmadığına değinen Yılmaz, Gölcük Tabiat Parkı'na teleferik yapılmasının amacının da bu yoğunlukla ortaya çıktığına dikkati çekti.

Yılmaz, "İki taraflı araç yoğunluk nedeniyle Gölcük Tabiat Parkı'nın girişiyle birlikte Seben ve Kıbrıscık ilçesine giden yolda ulaşım durma noktasına gelmişti." dedi.

Bolu'nun doğa harikası birçok mekanının olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Abant, Gölcük ve Yedigöller kentin isim yapmış mekanları. Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğünde olan ve doğa ile iç içe bulunan Seben Göleti'nin de ziyaret edilmesi için gerekli çalışmalara başlandı. Bu sayede Gölcük üzerindeki yoğunluğun azalmasına katkıda bulunmuş oluruz. Gün içerisinde Seben Göleti'ni ziyaret edenler, akşam saatlerinde yoğunluğun azaldığı Gölcük Tabiat Parkı'nı ziyaret ederek, göl çevresinde dolaşabilirler." diye konuştu.

#Abant
#Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz
#Gölcük Tabiat Parkı
#Yedigöller Milli Parkı
7 yıl önce