|

Bozok Üniversitesi’nde 5’i profesör 114 personel açığa alındı - Yozgat haber

Yozgat'ta darbe girişiminin ardından başlatılan operasyon ve soruşturmalar kapsamında, Bozok Üniversitesinde 114 akademik ve idari personel açığa alındı.

Yeni Şafak
18:55 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:55 - 25/07/2016 Pazartesi
DHA

Yozgat'ta darbe girişiminin ardından başlatılan operasyon ve soruşturmalar kapsamında, Bozok Üniversitesinde 114 akademik ve idari personel açığa alındı.



Bozok Üniversitesi'nde görev yapan 5 profesör, 10 doçent, 23 yardımcı doçent, 15 öğretim görevlisi, 15 araştırma görevlisi, 6 okutman, 2 akademik uzman olmak üzere 76 akademik personel ile 1 genel sekreter, 2 daire başkanı, 5 şube müdürü, 3 fakülte sekreteri, 6 yüksekokul sekreteri, 4 bilgisayar işletmeni, 2 memur, 1 enstitü sekreteri, 1 şef , 6 hemşire, 4 sağlık teknikeri, 1 sağlık memuru, 1 ebe ve 1 mühendis olmak üzere 38 idari personel açığa alındı.



Askeri lise sınavlarına hile karıştıran 17 kişi yakalandı


Yozgat merkezli 11 ilde yapılan operasyon sonucu askeri liselere giriş sınavında usulsüzlük yaptığı iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan 17 kişi gözaltına alındı.



Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda hakkında soruşturma başlatılan 28 kişiden 17'si kişi gözaltına alındı. Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekiplerince yapılan soruşturmalar kapsamında, FETÖ/PDY'ye ait öğrenci evlerinde kalan öğrencilerin askeri lise sınavlarına yönelik seçildiği ve dershanede çalışan ve örgütün üniversitesinde okuyan abileri tarafından özel eğitim verilerek yetiştirildiği belirlendi. Askeri lise sorularının FETÖ/PDY mensubu kişilerince çalındığı, soruların sızdırılarak öğrencilere verildiği tespit edildi. Örgüte bağlı öğrencilere sınavda çıkacak soruların deneme sınavı adı altında ezberletildiği, öğrencilere ezberletilen sorular ile sınavda çıkan soruların aynı olduğu FETÖ/PDY mensubu kişilerin haksız bir şekilde askeri lise sınavlarını kazanmaları sağlanarak FETÖ/PDY örgütü mensubu kişilerin Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızarak örgütlendiği de tespit edilince operasyon başlatıldı.


Yozgat merkezli Ankara, İstanbul, Bursa, Antalya, Adana, Samsun, Siirt, Kayseri, Manisa ve Bayburt illerinde başlatılan opeerasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alındı. 2 kişinin daha önce FETÖ/PDY soruşması kapsamında tutuklandığı, diğer 9 şüphelinin yakalama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.


#Yozgat
#Bozok Üniversitesi
8 yıl önce
default-profile-img