|

Bugün okunması gereken gazete manşetleri! 26.10.2016

Gazete manşetlerini sizler için derledik. Gündemde olan tüm gelişmeleri ve öne çıkan başlıkları bugünün gazete manşetlerinden öğrenebilirsiniz. İşte 26.10.2016 gazeteler ve manşetleri...

Yeni Şafak
08:46 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:53 - 26/10/2016 Çarşamba
Diğer

Gazete manşetleri haberimizde. Günlük olarak hazırladığımız gazete manşetlerini bugün de hazırladık. Günün en çok konuşulan manşetlerinden biri vergi borcu yapılandırması oldu. Gazeteler, manşetlerinde vergi borcu yapılandırmasına da yer verdi. İşte 26 Ekim gazete manşetleri...










MİLLİYET



-- Başbakan Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin "Meclis'te 'evet' dersek referandumda da 'evet' deriz" açıklamasının "ümit verici" olduğunu ifade etti.



-- AK Parti, vergi dilimi artışı nedeniyle asgari ücretlinin bu yılın son üç ayında daha az ücret almasını önleyecek yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.



-- (Vergi barışında) 4.6 milyon başvuru ile 40.5 milyar TL yapılandı, başvuru süresi 25 Kasım'a uzatıldı.



-- Emlak Konut GYO darbe girişimi ardından başladığı kampanyada Ağustos-Eylül olmak üzere iki ayda toplam 2.4 milyar lira değerinde 3,100 adet konut, dükkan ve ofis sattı.



-- Cemaatin (Hrant) Dink'in öldürülmesi olayını kasten engellemediği, Dink'i korumak için alınması gereken tedbirlere de engel olmadığı ileri sürülen Çatı İddianame'de, suikastı TSK'nın üzerine yıkmak için komplo kurulduğu iddia ediliyor.



HÜRRİYET



-- Başbakan Yıldırım, Çanakkale Köprüsü'nün temelinin 18 Mart'ta atılacağını söyledi. Yıldırım, "Hedefimiz 2023'e kadar bitirmek. Köprünün geçiş süresi 3 dakika, ücreti de 15 euro+KDV olacak" dedi.



-- Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tahminlerine göre, önümüzdeki beş yıl içinde dünya çapında saat başı 30,000 güneş paneli ve 2.5 rüzgar türbini kurulacak.



-- Türkiye'nin sekiz ayda gerçekleştirdiği 93 milyar dolarlık ihracatın yüzde 32'si karayolunda taşındı.



-- Irak'taki Musul operasyonuyla ilgili mesajlar veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Eğer Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşursa biz kara operasyonu dahil tüm imkanlarımızı kullanırız" dedi.



SABAH



-- Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eş Başkan Fırat Anlı gözaltına alındı.



-- Doğu ve Güneydoğulu işadamlarını dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör nedeniyle zor günler geçiren reel sektörün kredilerini geri çağıran bankalar için TBB'yi devreye soktu.



-- Maliye Bakanı Naci Ağbal, "21 Ekim itibarıyla 3.3 milyar dolar özelleştirme geliri elde edildi. Yıl sonuna kadar toplam gelirin 5 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz" dedi.



HABERTÜRK



-- Hükümet, "Kurunun yanında yaş da yanıyor" tartışmasını bitirmek için kamudan atılan on binlere yargıyla dönüş imkanı getirecek.



-- Ankara'nın ilçesi Kazan'a, darbe girişimine karşı gösterdiği direniş nedeniyle "Kahraman" unvanı verilmesi ve 15 Temmuz'un Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak resmi tatil ilan edilmesi TBMM'de kabul edildi.



-- Dokuzuncu Yatırım Konseyi, üç yıl sonra 21 üyenin katılımıyla yarın toplanıyor. Toplantıya 14 farklı sektörde, toplam cirosu 666.5 milyar dolar olan ve istihdamı 1.4 milyonu bulan çokuluslu şirketler katılacak.



-- Bankalararası Kart Merkezi'nin açıkladığı verilere göre, banka ve kredi kartlarıyla Eylül'de 49 milyar TL'lik ödeme yapıldı. Kredi kartı ortalama harcaması 1,616 TL, kişi başı ortala borçluluk ise 3,727 TL olarak gerçekleşti.



-- Pakistan'ın Ketta kentinde bir polis eğitim merkezine yapılan saldırıda 60 kişi yaşamını yitirdi.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazete oku
7 yıl önce