|

Bursa Gemlik'te orman yangını

Bursa'nın Gemlik ilçesinde orman yangını çıktığı bildirildi. Alınan bilgilere göre, Gemlik ilçesine bağlı Şahin Tepe Mevkiinde henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahalede bulunuyor. Bursa'daki orman yangınından en son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
16:58 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:24 - 25/07/2016 Pazartesi
IHA

Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Şahin Tepe Mevkiinde henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Kısa sürede yayılan alevler Çam ve Zeytin ağaçlarının bulunduğu bölgeyi sardı.



Yangına 100 itfaiye ekibi, 20 arazöz bir yangın söndürme helikopteri ve bir dozer ile müdahalede bulundu. Halen devam etmekte olan yangın İlçenin bir çok yerinden de çıplak gözle görüldüğü belirtildi. Ekipler yangını kontrol altına alabilmek için yarım saattir yoğun uğraş veriyor. Etkili olan rüzgar nedeniyle alevlere müdahalede güçlük çekilirken yakın ilçelerden de yardım istendiği belirtildi.



Ormanları yangınlara karşı korumak için il yapılması gerekenler şunlardır:


Ormanlara cam ve cam kırıkları atılmamalı. Cam, güneş ışığını bir büyüteç gibi çimenlere çeker. Çimenler, tutuşarak çimenlerin alevlenmesine yangının oluşmasına sebep olacaktır.


Mangal küllerini soğutmadan dökmemeliyiz. Çünkü çimenler alev alabilir.


Sigara izmariti yanık olarak atılmamalı,çünkü sigara izmariti çimenleri yakar ve yangın oluşmasına sebep olur.



Bir yangın gördüğümüz zaman 0 yangın hemen ihbar hattına bildirmeliyiz.


Halk görevli kişiler ve çevre örgütleri tarafından bilinçlendirilip eğitilmeli, bu konuda seminerler ve konferanslar düzenlenmelidir.



#Bursa
#Gemlik
#Orman yangını
8 yıl önce
default-profile-img