|

Bursa iftar ve imsak vakti-Bursa'da ses bombası kullanılıyor

Bursa iftar ve imsak vakti haberimizde. 28 Mayıs'ta Bursa'da ezanın kaçta okunacağını yenisafak.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

Yeni Şafak
10:53 - 28/05/2017 Pazar
Güncelleme: 10:57 - 28/05/2017 Pazar
IHA
Bursa iftar vakti
Bursa iftar vakti

28 Mayıs Pazar Bursa iftar ve imsak vakti haberimizde. Vatandaşlar bu akşam ezanın saat kaçta okunacağını merak ediyor. Bursa'da ise iftar ve imsak vakitleri diğer şehirlerden farklı olarak ses bombası ile hatırlatılıyor. Peki bu akşam Bursa'da iftar saat kaçta?



Bursa’da geleneksel olarak kullanılan Ramazan topu uygulaması, ses bombası kullanılarak devam ediyor.

Bursa’da gelişen teknoloji ile top atışı yerine Ramazan boyunca iftar ve imsak vakitlerini duyurmak için ses bombası kullanılıyor.

Osmanlı’dan günümüze kadar Ramazan aylarında iftar ve sahur vakitlerini vatandaşa duyurmak eskiden dökümden yapılmış savaş topları patlatılıyordu.

Teknolojinin gelişmesi ile artık belediyelerde bu gibi hizmetleri ses bombaları ile patlatarak nostaljik geleneği yaşatmaya çalışıyor.

Bursa’nın merkez ilçelerinde çoğu kesim, top sesi ile iftar açıp imsak vaktini takip ediyor. Bursa itfaiyesi tarafından iftar ve imsak vaktinde ses bombası patlatılarak gelenek yaşatılmaya çalışıyor. Ses bombası Bursa’nın tarihi saat kulesinin yanında patlatılıyor.
#Bursa
#Bursa iftar vakti
#Bursa imsakiye
7 yıl önce
default-profile-img