|

Bursa Mudanya’da su kesintisi uygulanacak-Bursa haber

Bursa’nın Mudanya ilçesinde su kesintisi yapılacak. BUSKİ tarafından yapılan su kesintisi açıklamalarının tüm detaylarını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:35 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 18:39 - 5/12/2017 Salı
IHA
Bursa Mudanya'da su kesintisi yapılacak
Bursa Mudanya'da su kesintisi yapılacak
Bursa
’nın Mudanya ilçesinde
su kesintisi
yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Hasanbey, Ömerbey, Şükrüçavuş, Kumyaka, Halitpaşa, Yeni Mahalle ve Mütareke mahalleleri ile Güzelyalı mevkiinde Siteler, Yalı, Eğitim ve Burgaz mahalleleri ve civarında 7 Aralık Perşembe günü 00.10 ile 23.50 saatleri arasında su kesintisi yapılacak.
Sudaki indirim uygulanmaya başlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda su fiyatlarında aldığı yüzde 10’luk indirim, 1 Aralık 2017 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlandı. Buna göre 10 metreküpe kadarki kullanımlarda uygulanan 3 lira 10 kuruşluk fiyat tarifesi, 2 lira 85 kuruşa çekilmiş oldu. 10 metreküpten fazla kullanımlar ise 5 lira 89 kuruştan 5 lira 42 kuruşa geriledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumunda su fiyatlarında aldığı yüzde 10’luk indirim, 1 Aralık 2017 tarihi itibarıyla uygulanmaya başlandı.

Buna göre eski fiyat tarifesinde 10 metreküpe kadarki kullanımlardan metreküp başına alınan 3 lira 10 kuruşluk fiyat bedeli, 2 lira 85 kuruşa çekildi. 10 metreküpten fazla kullanımlarda uygulanan 5 lira 89 kuruşluk fiyat tutarı ise 5 lira 42 kuruşa geriledi.

Su tüketiminin yüzde 75’lik diliminin 10 metreküplük birinci kademeden oluştuğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, indirimin, vatandaşın bütçesinde bir nebze de olsa rahatlama sağlayacağını vurguladı.

Çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin başında Bursa’nın geldiğini ifade eden Başkan AKTAŞ, “Bursa’da çeşmeden akan suyun güvenilirliği ve kalitesi TS 266, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği standartlarına uygunluk arz etmektedir. Sağlıklı ve güvenilir suyu, abonelerimize, olabilecek en ekonomik fiyattan ulaştırmanın çalışmaları içerisindeyiz. İlk etapta yüzde 10’luk indirim kararı aldık. Altı ay sonra, yatırım ve hizmetler revize edilerek, gerekli tasarruflar da yapılarak, bir yüzde 10’luk indirim daha gündeme gelebilir” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, su faturalarında önemli bir yekûn tutan katı atık toplama bedelleri ile ilgili bir düzenlemenin de yapılabileceğini sözlerine ekledi.

#Bursa
#Su kesintisi
#Mudanya
#BUSKİ
6 yıl önce