|

Bursa Nilüfer ve Osmangazi'de su kesintisi yapılacak!

Bursa'nın Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde su kesintisi yapılacağı bildirildi. Nilüler ve Osmangazi ilçelerinde uygulanacak su kesintisi hakkındaki tüm detayları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:44 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 19:58 - 20/10/2017 Cuma
IHA
Bursa Nilüfer’de su kesintisi yapılacak!
Bursa Nilüfer’de su kesintisi yapılacak!
Bursa’nın
Nilüfer
ilçesinde
su kesintisi
yapılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Bölge Daire Başkanlığı tarafından Ataevler Mahallesi’nin tamamında, Cumhuriyet Mahallesi ile Barış Mahallesi’nin bir kısmı ve civarında 25 Ekim Çarşamba günü 08:00 - 16:00 saatleri arasında su kesintisi yapılacak.

Bursa’nın
Osmangazi
ilçesinde
su kesintisi
yapılacak.Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Bölge Daire Başkanlığı tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında Soğanlı Mahallesi Çelebi Mehmet Bulvarı, Nilüfer Caddesi, Kanalboyu Caddesi ve Avrupa Konseyi Bulvarı arasında kalan bölgede ile civarında 23-24 Ekim tarihlerinde 08:00-16:00 saatleri arasında su kesintisi yapılacak.
BUSKİ içme suyunda örnek model

Sağlıklı ve sürekli içme suyu teminindeki çalışmalarıyla “Bursa’da su çeşmeden içilir” gerçeğine imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Dobruca İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin işletmesi ve işletme esnasında kullanmış olduğu ekipmanları ile de örnek alınıyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde sofra tuzundan tuz klor jeneratörleri aracılığıyla elde edilen klor; güvenilir, sağlıklı ve ekonomik özellikleriyle tercih edilen sistemlerin başında geliyor.

Sistemi, Dobruca İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde başarıyla uyguladıklarını belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, kamu kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle, iş güvenliği ve halk sağlığına büyük önem verdiklerini belirtti.

Tuz jeneratörünün yerinde ve taze klor üretmesinin gerçekleştirdiğini vurgulayan Çetinavcı, “Gaz klor yöntemine göre çok daha güvenli, sağlıklı ve ekonomik olan tuz klor jeneratörleri sistemini, Dobruca İçmesuyu Arıtma Tesisleri içerisinde başarıyla uygulamaktayız. Sadece tuz, su, elektrik kullanarak istenilen yerde düşük pH değerinde, kostik içermeyen doğal sodyum hipoklorit üretimi, diğer sistemlere göre 10 kat daha hızlı ve etkilidir. Sistem tuz ilavesi dışında kontrol gerektirmez. Bakımı güvenli ve ekonomik olan sistem, iş güvenliği açısından da tercih edilen bir uygulamadır.” diye konuştu.

Sistemin çalışma sistematiğini yerinde incelemek üzere yurt içi ve dışından ziyaretçilerin geldiğine işaret eden Çetinavcı, son olarak Endonezya’dan gelen işadamı ve kamu kurumu temsilcilerini ağırladıklarını vurguladı.

Endonezyalı konuk heyetin, sistemin çalışma güvenliğine hayranlıklarını dile getirdiklerini ifade eden Çetinavcı, içmesuyu arıtma tesislerinin işletilmesi konusunda BUSKİ’yi kendilerine örnek model aldıklarını da sözlerine ekledi.

#BUSKİ
#Bursa
#Nilüfer
#Su kesintisi
6 yıl önce