|

Bursa Terminalinde bayram yoğunluğu-Bursa haberleri

Bursa terminalinde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk zirveye ulaştı.

Yeni Şafak
16:20 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:23 - 24/06/2017 Cumartesi
IHA
Bursa Terminalinde bayram yoğunluğu
Bursa Terminalinde bayram yoğunluğu

Bursa terminalinde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk zirveye ulaştı. Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar erkenden otobüs terminaline akın ederken, bu kişilere diğer illerden Bursa’ya gelenler de eklenince terminal ana baba gününe döndü. Bavulunu kapan her yaştan insan terminale hücum edince otobüs firmaları ek seferler düzenlemek zorunda kaldı.

Terminalde bulunan yaklaşık 180 firmanın otobüsleri dolu olarak sefere çıkarken, boş yer bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Otobüs biletini alanlar otobüs saatini beklemeye koyuldu.

Bayram yaklaştıkça yoğunluğun arttığını belirten otobüs firması çalışanları, "Otobüsler şuan için bayramın birinci gününe kadar dolu. Bayramlarda halkımız ailelerinin yanında olmak istiyor” dedi.

Tatilciler ise "Her Bayram olduğu gibi bu Bayramda terminalde yoğunluk devam ediyor" dedi.

Bursa’da tatil yoğunluğu, kuyruk 20 kilometreyi buldu

Ramazan Bayramı tatilinin başlaması ve İstanbul’daki yüz binlerce kişinin Ege ve Akdeniz’e tatile gitmesi sebebiyle en önemli geçiş noktalarından biri olan Bursa’da da trafik yoğunluğu yaşanıyor.Sabah saatlerinde İstanbul-İzmir otobanının Bursa girişindeki kuzey gişelerinde 5 kilometreyi bulan bir yoğunluğun yaşandığı gözlenirken, trafik ekiplerinin çalışmalarıyla öğle saatlerinden itibaren de bu yoğunluğun eridiği görüldü. Bölge trafik ve şehir içi denetleme şube müdürlüğü ekiplerinin trafik akışını hızlandırarak yoğunluğu eritmeye çalıştığı bildirilirken, Bursa-İzmir karayolu Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçesi yakınlarında uzunluğu 20 kilometreyi bulan yoğunluk sürücüleri çileden çıkardı. Uluabat Mahallesi yakınlarındaki trafik eşikleri iptal edilerek Balıkesir-İzmir yönüne gitmek isteyen sürücülerin bekleme yapmaksızın devamı sağlanıyor. Bayram yoğunluğu sebebiyle emniyet mensuplarının da izinleri kaldırılırken, yoğunluğun bugün gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Otobandaki yoğunluk da Selçukgazi Tüneli’ne kadar sarktığı gözlendi.


#Bursa
#Ramazan bayramı
#bayram yoğunluğu
#trafik
7 yıl önce
default-profile-img