|

Bursa’da şiddetli yağmur ve dolu şoku-Bursa hava durumu

Bursa hava durumu tahminlerini haberimizden görebilirsiniz. Bursa'da şiddetli yağmur ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar saklanacak yer telaşı yaşadı. Bursa'dan son gelişmeleri ve hava durumu bilgilerini sayfamızdan görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:23 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 17:29 - 26/05/2017 Cuma
IHA
Bursa’da şiddetli yağmur ve dolu şoku
Bursa’da şiddetli yağmur ve dolu şoku

Bursa’da şiddetli yağmurun ardından dolu yağışı hayatı felç etti. Yağmura hazırlıksız yakalanan Bursalılar saklanacak yer aradı. Nilüfer ilçesinde şiddetli dolu yağışı kameralar tarafından görüntülendi.


Sabah saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden yağmur akşam üzeri yerini sağanak yağışa bıraktı. Şehrin batı kesiminde, özellikle Nilüfer ilçesinde sağanak yağışla birlikte yer yer dolu yağışı da görüldü. Fındık büyüklüğündeki dolu tanelerinden kaçan vatandaşlar kaçacak yer aradı. Ağır çekimde kaydedilen dolu yağışı ve dolu tanelerinin yere düşme anı görsel şölene dönüştü.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Bitlis ve Muş çevreleri ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

#Bursa
#Bursa hava durumu
#Sağanak yağış
#Yamur
#dolu
7 yıl önce
default-profile-img