|

Bursalılar yağmura hazırlıksız yakalandı- Bursa hava durumu

Bursa hava durumu bilgilerini haberimizden görebilirsiniz. Bursalılar akşam saatlerinde aniden başlayan yağmura hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar ıslanmamak için otobüs duraklarına ve kapalı alanlara sığındı. Meteoroloji'den yapılan hava durumu tahminlerini ve son gelişmeleri haberimizden inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:31 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 15:36 - 27/09/2016 Salı
IHA

Bursa hava durumu için haberimizden yararlanabilirsiniz. Bursa'da akşam saatlerinde aniden bastıran yağmur vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Meteoroloji'den yapılan son hava durumu değerlendirmelerini buradan görebilirsiniz.



için tıkla



Ani bastıran yağmur karşısında hazırlıksız yakalan vatandaşlar ıslanmamak için kendilerini metro ve otobüs duraklarına attı. Yetkililerin günler öncesinden uyardığı yağmur akşam saatlerinde Bursa'ya düştü. Sokağa şemsiyesiz çıkan vatandaşlar ise şiddetli yağmur altında ıslandı. Bazı vatandaşlar ise yağmurda ıslanmamak kendini gazeteyle korumaya çalıştı. Yağmurun yarından itibaren etkisini kaybedeceği öğrenildi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Tekirdağ (Çorlu), Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, Balıkesir'in kuzeyi, Bolu, Erzurum'un kuzey kesimleri, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: İç ve doğu kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, ancak ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yarın zamanla Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneydoğusu ile Marmara, Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Orta ve Doğu Karadeniz'de 28.09.2016 Çarşamba günü görülecek yağışların; sabah saatlerinden itibaren kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte etkisini artırarak Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun, Artvin'in iç kesimleri ile Trabzon'un batı kesimlerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu, Rize'nin iç ve Artvin'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Rize'nin kıyı kesimlerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir



MARMARA



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğusu ile Tekirdağ (Çorlu), Kırklareli'nin kıyı ilçeleri ve Balıkesir'in kuzey çevreleri çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.



BURSA

12°C, 23°CParçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı




#Bursa
#hava durumu
#yağış
8 yıl önce