|

Çanakkale Ayvacık'ta 4,2'lik deprem! Son depremler

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nde 4,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Son depremler hakkında bilgi edinmek isteyenler haberimizden faydalanabilirler. Edinilen son dakika bilgilerine göre, Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Gürpınar Mahallesi'nde saat 18.19'da 4,2 büyüklüğünde deprem olduğu kaydedildi. Çanakkale'deki depremin ardından küçük çaplı artçı depremler de meydana geldi. İşte son depremler ve detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
18:36 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 18:45 - 24/03/2017 Cuma
Diğer
Çanakkale Ayvacık'ta 4,2'lik deprem
Çanakkale Ayvacık'ta 4,2'lik deprem

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem oldu. Türkiye'de meydana gelen son depremleri görmek ve Çanakkale'deki depremin detaylarını öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz. Alınan bilgilere göre, saat 18.19'da merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi Gürpınar Mahallesi olan ve yerin 7 kilometre altında olan 4,2 şiddetinde deprem kaydedildi.



Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin saat 18.19'da, 6,91 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.




Çanakkale'de deprem tehlikesi -

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, devam eden depremlerin ardından, "Kanımca denizde doğrultusu KB-GD olan yeni bir kırık oluşuyor. Yada daha önce haritalanamayan, farkına varılmayan bir fay tekrar aktif hale geldi" dedi.



Gülpınar'da son 24 saatte 34 deprem olduğunu kaydeden Perinçek, "Son 24 saatte çoğu denizde (saat 13.00 itibarıyla) 34 deprem oldu. Saat 16.13'de ise deprem sayısı hızla düştü ve 24 saatlik zaman diliminde 15 artçı deprem yaşadık. Sismik aktivitenin yoğunlaştığı doğrultu KB-GD. 6 Şubattan beri aynı doğrultuda deprem merkezi yoğunlaşması görüyoruz. Depremler belirgin bir şekilde, bir süre karada ardından bir süre denizde yoğunluk kazanıyor. Bu göçü 6 Şubat ana depreminden beri belirgin bir şekilde izliyoruz. 12 saatte bir görüntü alıyorum. Kanımca denizde doğrultusu KB-GD olan yeni bir kırık oluşuyor. Ya da daha önce haritalanamayan, farkına varılmayan bir fay tekrar aktif hale geldi" açıklamalarında bulundu.



#Çanakkale
#Ayvacık
#Gürpınar
#Deprem
#Son depremler
7 yıl önce