|

Çaykur Rizespor Galatasaray maç özeti (Rize-GS özet)

Çaykur Rizespor Galatasaray maçı kaç kaç bitti? Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile Galatasaray (Rize-GS özet) 1-1 berabere kaldı. Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in takımdam gönderilmesi üzerine Igor Tudor göreve getirildi. Yeni teknik direktörü ile ilk maçına çıkan Galatasaray puan kaybını durduramadı. Rize deplasmanında 2 puan bırakarak İstanbul'a döndü. Igor Tudor'un Rize maçında Buruma'yı oynatmaması maç sonrası çokça konuşuldu. İşte Çaykur Rizespor-Galatasaray maç özeti...

Yeni Şafak
13:59 - 19/02/2017 Pazar
Güncelleme: 14:16 - 19/02/2017 Pazar
Diğer
Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile Galatasaray (Rize-GS özet) 1-1 berabere kaldı.
Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile Galatasaray (Rize-GS özet) 1-1 berabere kaldı.

Çaykur Rizespor-Galatasaray maç özeti haberimizde. Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Sarı kırmızılı kafile, güvenlik önlemleri altında Rize'den karayoluyla saat 22.45 sıralarında Trabzon geldi. Trabzon Havalimanı Dış Hatlar giden yolcu bölümüne gelen Galatasaray kafilesini bir grup sarı kırmızılı taraftar karşılayarak futbolcularla fotoğraf çektirdi. Galatasaray kafilesi 23.20'de özel uçakla İstanbul'a hareket etti. İşte Çaykur Rizespor-Galatasaray maç özeti...





Tudor: "Takım ruhundan umutluyum"


Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, takım ruhundan umutlu olduğunu söyledi. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları Çaykur Rizespor maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Tudor, öncelikle Çaykur Rizespor deplasmanından galip ayrılamadığı için üzgün olduğunu belirterek, "Öncelikle galip gelmediğim için mutlu olduğumu söyleyemem ama diğer taraftan, takımın elinden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum. Ama ne yazik ki galibiyete yetmedi. Diğer taraftan da beni umutlandıran noktalar var tabii. Takımın istatistiklerine baktığım zaman. Çok koşan, çok mücadele eden bir takım vardı. O yüzden takım ruhundan dolayıda umutlu olduğumu söyleyebilirim" dedi.



Buruma konusu


İstanbul'da kalan Buruma ile ilgili yöneltilen sorulara ise Tudor, "Çok önemli bir oyuncu, sevdiğim bir oyuncu genç oyuncu olduğunu da unutmamak lazım. Bir hata yaptı ve o yüzden İstanbul'da kaldı. Pazartesi gününden itibaren bizimle birlikte olacak. Öncelikle dışarıdan sanki bir komutan gibi gözüküyorum belki, birisi sözümü dinlemezse hemen onu kadro dışı bırakacak, gönderecek birine mi benziyorum bilmiyorum ama kesinlikle öyle biri değilim. Benim inandığım bir şey var. Oyuncular kendi işini yapmalılar, hocalar da kendi işini yapmalılar. En üste kulüp ve camia vardır. Herkesin kendi görevini yapması gerekiyor. Diğer taraftardan en yukarı da kulüp vardı. Bununla ilgili de ne az ne fazla daha söylenecek bir şey yoktur" ifadesini kullandı.



'Beşiktaş karşısında nasıl bir Galatasaray olacak?' sorusuna ise Tudor, "Önümüzde 8 gün var. Bu tür maçları motivasyonu olmaz. Zaten bu maçlara futbolcular motive olur. Pazartesi gününden itibaren çalışmaya başlayacağız. Yapmamız gereken çok şeyler var ama zamanımız da var. Diğer taraftan takıma soyunma odasında söylediğim bu manteliteyi sahaya verdikleri o ışığı gösterdikleri yönünde. O yüzden pazartesi gününden itibaren derbiye hazırlanacağız" şeklinde konuştu





Çaykur Rizespor-Galatasaray maç özeti


8. dakikada Linnesin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Podolskinin şutu üstten auta gitti.


17. dakikada Edomwoyni rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içerisine girdi, dışarıya doğru çıkardığı topa kimse dokunamadı ve Çaykur Rizespor önemli bir fırsattan yararlanamadı.


23. dakikada Yasin Öztekin ara pasında topla birlikte sağ çaprazdan ceza sahası içerisine hareketlenen Josue çizgiye indikten sonra altıpasın dışına çıkardı, Podolskinin sert şutu ağlarla buluştu; 0-1.


31. dakikada Recep Niyazın pasında topla birlikle ceza sahası içerisine giren Ahmet İlhan kaleyi yokladı, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.


35. dakikada Josuenin ceza sahası çizgisi sol çaprazından kaleye gönderdiği aşırtma şut, üst direğe yakın noktadan auta gitti.


38. dakikada ceza sahası içerisinde Podolski ile duvar pası yapan Sabrinin uygun pozisyonda ayağının dışıyla kaleye gönderdiği şut yandan farklı şekilde auta çıktı.



Mücadelenin ilk yarısını Galatasaray 1-0 önde tamamlandı.


58. dakikada ceza alanına doğru hareketlenen Rodrigues'in sert şutunda, top üsten auta gitti.


59. dakikada Recep Niyaz'ın pasında, ceza yayı üzerinde topla buluşan Janster'in şutunda, kaleci Muslera sağ tarafına doğru gelen topu yatarak kontrol etti.


74. dakikada Rodrigues'in pasında ceza alanı sağ çaprazında Tolga Ciğerci'nin şutunda, kaleci Diallo yatarak tehlikeyi önledi.


75. dakikada Çaykur Rizespor, eşitliği sağladı. Ceza alanının hafif sol çaprazından kazanılan serbest atışta, Özgür Çek meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın sağından filelere gönderdi: 1-1.


84. dakikada sağ çaprazda Özgür Çek'ten sıyrılarak ceza alanına giren Yasin Öztekin'in şutunda, top az farkla yandan auta çıktı.


90 1. dakikada Semih Kaya'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde uygun durumdaki Yasin Öztekin'in kafa vuruşunda, yerden seken top direğin yanından auta gitti.


90 3. dakikada Recep Niyaz'ın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Dhurgham İsmail'in şutunda, kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.



Çaykur Rizespor-Galatasaray maçı 1-1 eşitlikle sona erdi.



Stat: Çaykur Didi



Hakemler: Halis Özkahya, Kemal Yılmaz, Hakan Yemişken



Çaykur Rizespor: Diallo, Mehmet Akyüz (Dk. 62 Nosa Igiebor), Oboabona, Ümit Kurt (Dk. 43 Yakoubi), Özgür Çek, Petrucci, Recep Niyaz, Dhurgham İsmail, Ahmet İlhan Özek, Janster (Dk. 71 Tuszynski), Edomwonyi



Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Linnes (Dk. 72 Ahmet Çalık), De Jong, Selçuk İnan (Dk. 78 Sinan Gümüş), Rodrigues, Yasin Öztekin, Josue (Dk. 60 Tolga Ciğerci), Podolski



Goller: Dk. 23 Podolski (Galatasaray) Dk. 75 Özgür Çek (Çaykur Rizespor)



Sarı kart: Dk. 13 Podolski (Galatasaray)




#Çaykur Rizespor
#Futbol
#Galatasaray
#Spor Toto Süper Lig
#Çaykur Rizespor Galatasaray maç özeti
#Rize-GS özet
7 yıl önce