|

Chelsea, İspanyol yıldızlarıyla kazandı-Premier Lig haberleri

İngiltere Premier Lig'deki 26. hafta mücadelesinde lider Chelsea, sahasında Swansea City'i 3-1 mağlup etti.

Yeni Şafak
20:45 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 21:48 - 25/02/2017 Cumartesi
AA
Chelsea, İspanyol yıldızlarıyla kazandı
Chelsea, İspanyol yıldızlarıyla kazandı

İngiltere Premier Lig'deki 26. hafta mücadelesinde lider Chelsea, sahasında Swansea City'i 3-1 mağlup etti. Ligde son üç haftada iki beraberlik alan Chelsea, küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Swansea City karşısında 19. dakikada Cesc Fabregas'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Swansea City, ilk yarıda kaybolan süre oynanırken Fernando Llorente ile beraberliği sağlayan golü kaydetti ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik skorla gitti.



Pedro'nun 72. dakikadaki golüyle rakibi karşısında yeniden öne geçen İtalyan teknik adam Antonio Conte yönetimindeki Chelsea, 84. dakikada Diego Costa ile farkı 2'ye çıkardı ve üç puana üç golle uzandı.



Kariyerinde 300. Premier Lig maçına çıkan Fabregas, bu başarıyı yakalayan ilk İspanyol futbolcu olurken, sahadan galibiyetle ayrılan Chelsea, puanını 63'e çıkardı ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.



Ranieri'ye şampiyonluk yetmedi -

İngiltere Premier Lig'de 133 yıllık tarihinin ilk şampiyonluğunu Claudio Ranieri yönetiminde yaşayan Leicester City, küme düşme korkusu "peri masalı"nı gölgede bırakınca İtalyan teknik adamın görevine son verdi.



Şubat ayı başında alınan kötü sonuçlara karşın "tereddütsüz" bir şekilde 65 yaşındaki Ranieri'nin arkasında olduğunu ve bütün zorluklara birlikte ve kararlılıkla karşı koyacaklarını duyuran Leicester City yönetimi, Premier Lig'deki üst üste beşinci mağlubiyet, Millwall yenilgisiyle Federasyon Kupası'na veda, son olarak da UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Sevilla'ya karşı deplasmandaki 2-1'lik yenilginin ardından "istemeyerek" aldığı kararla deneyimli teknik adamla yollarını ayırdı.



Premier Lig'de 9 ay önce büyük bir başarıya imza atan ve kariyerinin ilk şampiyonluğunu kimsenin şans vermediği bir takımla yaşayan Ranieri'nin, FIFA yılın teknik direktörü ödülünü Arjantinli efsane Diego Maradona'nın elinden almasından bir ay sonra görevine son verilmesine futbol dünyasının önemli isimleri sessiz kalmadı.



Chelsea'de şampiyonluk turu attıktan bir sezon sonra İtalyan meslektaşına benzer süreç yaşayan ve başkent ekibindeki görevine son verilen Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho, Ranieri'ye "Yazdığın tarihi kimse silemez" ifadeleriyle destek verirken, bir dönem Leicester City forması da giyen futbol yorumcusu Gary Linekeer ise karara "Anlaşılmaz, affedilmez, yürek sızlatan" kelimeleriyle tepki gösterdi.



- 40 puan hedefi bu kez tutmadı -

Leicester City'de görev yaptığı ve "en az 40 puan puan" parolasıyla başladığı sezonların ilkinde şampiyonluk yaşayan deneyimli teknik adam, ikinci sezonunda 21 puanda kalmanın faturasını kendisi ödedi.



Ülkesinin yüksek tirajlı gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a temmuz ayında verdiği "Hedefimiz kümede kalmak için 40 puan barajına erişmek" demeciyle şampiyonluk sonrası ilk sezonda yaşanacak sıkıntıları önceden tahmin etmiş görünen Ranieri, bu sezon 25 haftada sadece 5 kez galibiyet sevinci yaşayabildi.



Sezonun bitimine 13 hafta kala 21 puanla 17. sırada yer alan Leicester City'i gelecek haftalarda Liverpool, Arsenal, Tottenham ve Manchester City gibi zirve mücadelesi veren takımların da yer aldığı zorlu puan mücadeleleri bekliyor. Mavi-beyazlı ekip, puan kayıplarını durduramaması halinde 1938 yılından bu yana şampiyon olduktan bir sonraki sezon küme düşen ilk takım olacak.



-

Chelsea sendromu-

Leicester City, 2014-2015 sezonunda Jose Mourinho ile şampiyon olan ve sonraki sezon ligde büyük çöküş yaşayan Chelsea ile benzer bir dönemden geçiyor. Londra ekibi, son şampiyon unvanıyla başladığı 2015-2016 sezonunda 16 haftalık bölümü 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyetle tamamlamış ve 15 puanla 16. sırada yer almıştı. Puan kayıplarının durdurulamaması üzerine başkent temsilcisi Portekizli teknik adamla aralık ayında yollarını ayırma kararı almıştı.



Geçen sezon 25. haftayı en yakın takipçisi Tottenham Hotspur'un 5 puan önünde 53 puanla tamamlayan Leicester City, şampiyonluk sonrası sezonda Londra ekibi kadar aceleci davranmadı ve İtalyan teknik adamın görevine son vermek için 9 hafta daha bekledi.



- İtalyan teknik adamların kaderi aynı -

Claudio Ranieri, İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk yaşadıktan sonra çalıştırdıkları takımlardan ayrılmak zorunda kalan İtalyan meslektaşları Roberto Mancini ve Carlo Ancelotti ile aynı kaderi paylaştı.



2009-2013 yılları arasında Manchester City'nin teknik direktörlüğünü yapan Mancini, 2011-2012 sezonunda Manchester ekibiyle şampiyonluk turu atmış, sonraki sezon ligi ikinci sırada bitirince yerini Manuel Pellegrini'ye bırakmıştı. Mancini'nin çalıştırdığı Manchester City, ilk sezonunda beşinci, ikinci sezonunda ise ligi üçüncü sırada bitirmişti. 2009-2012 yılları arasında Chelsea'yi çalıştıran Carlo Ancelotti, ilk sezonunda başkent ekibiyle Premier Lig ve Federasyon Kupası'nı kazanarak "duble" yaparken, kupasız geçen ikinci sezonun ardından Fransız ekibi Paris St Germain'in yolunu tuttu.



- Şampiyonlar Ligi'nde tablo farklı -

Premier Lig'de taraftarlarına tat vermeyen Leicester City, tarihinde ilk kez boy gösterdiği UEFA Şampiyonlar Ligi'de ise tamamen farklı bir tablo ortaya koydu. Gruplardaki ilk üç maçını kazanan ilk İngiliz takımı olmayı başaran İtalyan teknik adam Claudio Ranieri yönetimindeki Leicester City, ilk dört haftalık bölümde kalesini gole kapatmasıyla da turnuvanın tarihine geçti.



İlk 3 maçında rakip fileleri 5 kez havalandıran ve 9 puan toplayan Leicester City, Şampiyonlar Ligi'nde ilk üç maçını da kazanan ilk İngiliz temsilcisi oldu. Kupanın formatının değiştiği 2003-2004 sezonundan bu yana 39 takım ilk üç maçından galibiyetle ayrıldı.



Dördüncü hafta maçında Kopenhag ile deplasmanda golsüz eşitliği bozamayan Ranieri'nin yönetimindeki İngiliz ekibi, Danimarkalı file bekçisi Kasper Schmeichel'ın koruduğu kalesini gole kapatarak ilk dört haftada gol yemeyen ilk takım olarak farklı bir başarıya daha imza attı. Mavi-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nde kalesinde ilk golü beşinci hafta maçında deplasmanda Club Brugge ile oynadıkları ve 2-1 kazandıkları mücadelede gördü. Gruptaki son maçında Porto'ya konuk olan mavi-beyazlılar, Avrupa arenasındaki ilk mağlubiyetini farklı bir skorla aldı. İlk yarısını 3-0 geride kapattıkları maçta Portekiz temsilcisine 5-0 yenilen Leicester City, bu kez farklı bir ilke imza attı ve Şampiyonlar Ligi'nde en farklı mağlubiyeti alan İngiliz ekibi olarak tarihe geçmiş oldu. Son 16 turunda Sevilla ile eşleşen mavi-beyazlı takım, ilk maçı deplasmanda kaybetse de tarihinin ilk çeyrek finali için umudunu koruyor.



- İki yıl sonra aynı korku -

2014-2015 sezonunda nisan ayına 22 puanla son sırada giren Leicester City, bu sezon da 21 puanla yine küme düşme korkusunu yakından hissediyor. İki yıl önce nisan ayından itibaren çıktığı 8 maçta 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan mavi-beyazlılar, sezonu 41 puanla 14. sırada tamamlamış ve kümede kalmayı başarmıştı.



- Kariyerinin zirvesi -Kariyerinde bugüne kadar biri milli takım düzeyinde olmak üzere 15 ekibi çalıştıran Claudio Ranieri, ilk ve tek şampiyonluğunu son takımında yaşadı. Teknik adamlık kariyerine 1986 yılında İtalya'nın Lametini takımında başlayan Ranieri, ülkesinde Puteolana, Cagliari, Napoli, Fiorentina, Parma, Juventus, Roma ve Inter takımlarını, İspanya'da Valencia ve Atletico Madrid, İngiltere'de Chelsea ve Leicester City, Fransa'da da Monaco ile başarı aradı. İtalyan teknik adam, üç yıl önce Yunanistan'ın başına getirilmiş ancak beş ay sonra görevinden ayrılmıştı. Ranieri, 1992 yılından bu yana Premier Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayan 8. farklı teknik adam oldu.





#Chelsea
#Fabregas
#Futbol
#İngiltere Premier Lig
#Swansea City
7 yıl önce
default-profile-img