|

Chia tohumu günde ne kadar tüketilmeli?

Chia tohumu faydaları

Yeni Şafak ve
18:07 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:15 - 23/04/2017 Pazar
Diğer
Chia
Chia
Günlük olarak 1-2 yemek kaşığı
tohumu tüketmek bir gün içinde gereken vitamin kalsiyum magnezyum vs. kişinin ihtiyacını karşılayarak zengin çeşitleri ile içerikler sunar. Gün içinde bu tohumu 1 kez kullandıktan sonra bu kullanımı artırmak oldukça zararlıdır. En başta bağımlılık yapar hamileler için kullanılması uygun değildir.
Chia tohumu faydaları

Bu mucize tohum gün geçtikçe daha da tanınmakta ve zayıflatmaya katkısı olduğu kabul edilen diyetlerin arasında yerini almaktadır. Fakat bunun da kuralı vardır ki ilk önce sağlıklı dengeli bir diyet programı içinde kullanılmasıdır. Yoksa sadece bu tohumu tüketerek kilo vermeye çalışmak sonuçsuz kalmaktadır. Önce düzenli olarak diyet yapılması sonra da bu süreci daha da hızlandırmak için chia tohumunu kullanmak en doğru olanıdır.

Chia neye yarar?

Günlük protein ihtiyacını karşılar ayrıca kas gelişimi için oldukça idealdir.

Kan şekerini ve kolesterolü düzenler

Sindirim sistemini düzenler.

Kilo vermeye yardımcı olur.

Kalp krizi riskini azaltır.

Tüm dünyada diyet listesinde zayıflamayı hızlandırmak için tavsiye edilen chia tohumu diyet kurallarına uyarak kullanmak sonuç olarak oldukça olumludur. Uzun süre tokluk hissi vererek iştahı azaltmaya zaman içinde kilo vermeye destek olan bu tohum günlük alınan kalori miktarını da azaltmaya yardımcı olur.

Oldukça faydalı olan bu tohumu sadece zayıflamak için değil sağlık açısından da kullanılması olumlu sonuç vermektedir. Sütte bulunan kalsiyum ve diğer besinlerden daha da faydalı olan bu besin yağ yakmayı hızlandırır. Özellikle menopoz dönemlerinde kadınların tüketmesinde de fayda vardır. Fiyat olarakta oldukça uygun olmaktadır.

Chia tohumunun nasıl tüketilir?

Kahvaltıdan sonra 1 bardak suda yarım saat bekletilerek kullanılmalıdır. Ayrıca sebze meyve süt ve diğer sulu gıdalar ile tüketilmesi daha çok uygun olabilir. Bu şekilde devam edilmesi ve sonuca ulaşılması için mutlaka kahvaltı yapılmalıdır. Ayrıca süt ile tüketilmesi zorunluluğu yoktur. Muz ve kakaolu puding chia tohumunu da ekleyerek tüketebilirsiniz. Oldukça tanınan bu tohum sadece burada değil dünyada da en önde gelen Chia yetiştirmek tabi ki kolay olmayan yetiştirilmesi de zor olan bu tohum son zamanların en rağbet gören zayıflamak için kullanılan ürünlerin en başta gelenler arasındadır.

Chia tohumu ile zayıflama
Chia sağlıklı güvenilir olarak giderek yaygınlaşmaktadır. Ülkemizde
raflarından

en ekonomik fiyat ile satın alınabilir. Kırmızı et ve balık sevmeyenler için bu tohum oldukça faydalı olan bu besinlerden mutlaka tüketmelidir. Hem besleyici hem de kalsiyum ihtiyacı için yeterlidir. Tohumların tadı olmadığı için yemeklerde salatalarda ekleyerek güven ile yenilebilen chia tohumu zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Bunun için düzenli bir kullanım yapmanız yeterli olacaktır.

#sağlık
#ilaç
#bitkisel
7 yıl önce