|

Cilt ve saç bakımı konusunda yapılması gereken en temel davranışlar

Cilt bakımı

Yeni Şafak ve
09:26 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:31 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer

, dünya genelinde yaşayan bayanların ortak paydada buluştuğu konulardan biridir diyebiliriz. Bunun sebebi güzellik ve güzel görünmek bayanlar için vaz geçilmez bir durumdur. Cildin temizliği ve parlak görünümü bayanlar için her şeydir denilebilir. Günümüzde cilt bakımı için birçok yöntem bulunmaktadır. Bu noktada özellikle tamamı kimyasal olan cilt bakım ürünlerinden uzak durulmalıdır. Bunun sebebi doğal olan cildin kimyasal yöntemlerle üretilen bu tarz ürünlere karşı tepki vermesidir. Bu tepki yüzde beneklenme ya da cilt tahrişi gibi durumlarla kendini gösterebilir. Kısa süreli kullanımlarda tabii olarak belirttiğimiz etkileri göstermese de sürekli kullanımlarda özellikle bu gibi durumlarla karşılaşılabilmektedir. Özellikle yatmadan gün içerisinde yapılan makyajın kesinlikle temizlenmesi gerekmektedir. Bu durum cildinizin yeni güne daha ferah ve hava alarak girmesini sağlar.



Cilt bakimi konusu oldukça ciddi yapılması gereken ve özenle üzerinde durulması gereken bir durumdur. Makyajın kalınlığı ve inceliği güzel ayarlanmalıdır. Daha önce bahsettiğimiz kimyasallardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Piyasada birçok bitkisel kürler pazarlanmaktadır. Bu kürler sayesinde bayanlar tamamen doğal yöntemlerle ciltlerini temizlemekte ve bakımlarını yapabilmektedirler. Doğal yollardan hazırlanan bu ürünler hem cilde zarar vermezken hem de doğal ve temiz kalmasını sağlayarak bakımının da düzgün bir şekilde yapılmasını sağlarlar. Cildin taze, doğal ve temiz görünümü herhangi bir zarar verilmeden ancak bu şekilde yapılabilir. Piyasada dolaşan pek çok kremin kimyasal olduğunu düşünürsek iyi araştırılarak doğal yollardan yapılan ve yaşlılık karşıtı kremler olarak anılan ürünleri de kullanabilirsiniz. Tabi bu konuda internet yorumlarına özellikle dikkat ederek bu seçimleri gerçekleştirmenizi öneririz. Ürün alışverişlerinde bu yöntem oldukça işinize yarayacaktır.



Cilt bakımı olduğu gibi kadınları ortak noktada buluşturabilen bir konu daha mevcuttur.

da bu noktada kadınların en çok özen gösterdikleri konulardan biri olarak dikkati çekmektedir. Bu noktada tabi ilk olarak dikkat edilmesi gereken kısım kimyasal ürünlerden uzak durulmasıdır. İkinci olarak ise çeşitli yağ karışımları ve bitkisel ürünleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Bunların yanında özel olarak bazı yiyeceklerin de saçlara iyi geldiği ve canlandırdığı ispatlanmıştır. Saç bakımı konusunda internet üzerinde yapılacak araştırmalar pek çok krem ve karışımları bulabileceksiniz. Bu noktada alacağınız ürünlerin orijinal olduğunu kontrol ederek saçlarınız yıpratmadan sağlıklı bir şekilde kullanmaya özen göstermenizi tavsiye ederiz. Özellikle gelişi güzel alınan bazı ürünler daha önce bahsettiğimiz konu olan cilt problemlerine ayrıca saç bakimi için alınmışsa çeşitli dökülmelere ve yıpranmalara daneden olmaktadır. Bu sebeple internet araştırmalarınızı ayrıntılı yaparak kendinize uygun forum sitelerini ya da online satış sitelerini araştırmalısınız.



Yazımızın son kısmına geldiğimizde sizlere bu noktada yardımcı olabilecek ve cilt ya da saç bakımı gibi konularda ufkunuzu açabilecek ve sizlere fikir verebilecek bir site önermek isteriz.

sitesinin sizlerin arzu ve isteklerinizi karşılayacağını düşünerek tavsiye etmek isteriz. En kısa zamanda siteyi ziyaret etmenizi ve gerekli bilgileri edinmenizi temenni ederiz.



#saç
#cilt
#bakım
7 yıl önce