|

Çorum’a yılın ilk karı yağdı! Çorum hava durumu

Çorum'a yılın ilk karı bugün yağdı. Çorum hava durumu tahminlerini haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Kentte akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız süren kar yağışı nedeni ile yüksek kesimler bembeyaz oldu. İşte Çorum'dan son gelişmeler ve hava durumu bilgileri.

Yeni Şafak
19:20 - 1/11/2016 Salı
Güncelleme: 16:24 - 1/11/2016 Salı
IHA
Çorum

'un İskilip ilçesinde yılın ilk karı yağdı. Akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden

kar yağışı

yla birlikte yüksek kesimler beyaza büründü.



için tıklayınız



Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava Çorum'da yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı nedeniyle ayrı bir güzelliğe bürünürken, kartpostallık manzaralar oluştu. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar telefonlarına sarılarak öz çekim yaptı.



Yılın ilk karının yağdığını dile getiren Ethem Yıldırım, “Çorum'a yılın ilk karı yağdı. Akşam saatlerine doğru lapa lapa kar yağmaya başladı. Ancak daha sonra etkisini kaybetti. Belirli aralıklarla kar yağışı devam ediyor. Yüksek kesimlerde şiddetli yağış var. Kar kalınlığı şimdiden 5 santimetreyi buldu. Bazı yerlerde kart postallık fotoğraflar oluştu" dedi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevrelerinde kuvvetli; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile yarın (Çarşamba) iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Güney Ege kıyıları, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.



UYARILAR


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Siirt çevrelerinde kuvvetli; Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



ZİRAİ DON UYARISI : Yurdumuzu etkisi altına alan Karadeniz üzerinde gelen soğuk hava dalgası nedeniyle, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da hafif yer yer orta kuvvette don olayı beklendiğinden zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşlarımızın zirai don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.



KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile yarın (Çarşamba) iç ve batı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, bu akşam ve gece saatlerinde Güney Ege kıyıları, Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, baca zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.




#Çorum
#Kar yağışı
#Hava durumu
7 yıl önce