|

ABD’yi 11’e böldü

FETÖ’nün ABD’de görevli imamlarından ‘Colorado eyalet sorumlusu’ Gülen’in ABD’yi 11 bölgeye böldüğünü anlattı. Şifreli ByLock'u yazan eski TÜBİTAK'çının ise gözaltında olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 00:30 - 30/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün eski 'Colorado eyalet imamı' İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na verdiği ifadede, teröristbaşı Fetullah Gülen'in, ABD'yi 11 eyalete böldüğünü belirtti. Gülen'in Türkiye'yi ise 7 ayrı eyalete böldüğünü söyleyen itirafçı, Türkiye'deki eyalet imamlarının firari FETÖ şüphelisi Mustafa Özcan'a bağlı olduklarını kaydetti. Bir dönem ABD'de FETÖ'nün hizmetinde önemli görevlerde bulunmuş tanık, örgüte ilişkin hassas bilgiler verdi. İtirafçının ifadeleri sonrası düğmeye basan savcılık, geçtiğimiz haftalarda 97 şüpheliyi gözaltına aldırdı. Yakalananların 50'sinin asker olduğu öğrenildi. 11 Ağustos günü verdiği ifadede, 10 gün boyunca Gülen'in yanında kaldığını dile getiren Colorado imamı, Gülen'in kendisine “CIA ve MOSSAD'dan endişemiz yok. Biz onların iç çamaşırlarının rengini bile biliyoruz. Benim tek korkum cemaat içi kavganın olmasıdır” dediğini anlattı.



3 BÖLGEDE 7 SAVCI


Öte yandan İstanbul Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasının tek elden yürütülebilmesi için kenti, 2'si Avrupa 1'i Asya olmak üzere 3 bölgeye ayırdı. Olayları araştırmak üzere 7 savcı görevlendirildi. Edinilen bilgiye göre 15 Temmuz'dan itibaren Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine yaklaşık 2 bin 500 kayıt açıldı ve bu kayıtların yarıdan fazlasının 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin olduğu tespit edildi. Savcılar her eylemle ilgili ayrı ayrı iddianameler düzenleyecek.



YAZILIMCI GÖZALTINDA


FETÖ'ye ilişkin ele geçirilen dijital verilerin henüz yüzde 15'inin incelendiği öğrenilirken, örgüt üyelerinin kullandığı ByLock'u yazan ekipte yeralan TÜBİTAK'ta 7 yıl görev almış İ.T. adlı öğretim görevlisinin bir hafta önce gözaltına alındığı kaydedildi. Sözkonusu programın oluşturulduktan kısa bir süre sonra bir dönem Apple Store'da satışa konulduğu ancak sadece Türklerin indirmesinin ardından şirket tarafından satıştan çıkarıldığı bilgisine ulaşan Başsavcılık, 180 bin kişinin kullandığı programı hiçbir üst düzey askeri personelin kullanmadığına dikkat çekti. Başsavcılık, FETÖ üyesi askerlerin başka bir program kullandığı ihtimali üzerinde duruyor.


ByLock'taki kullanıcıları ayrı ayrı listeleyen Başsavcılık, programı aktif kullananların kırmızı listeye, programı indirip silen veya nadir olarak kullananları ise ayrı bir kategoriye koydu. Bu arada Tahşiye'de kumpas davasında yargılanan ve aralarında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski İstanbul TEM Şube Müdürü Ömer Köse, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan ve eski emniyet müdürü Kazım Aksoy'un da bulunduğu 20 şüphelinin, gözaltına alınmadan önce ByLock kullandıkları tespit edildi.



Yanına ajan koyun






Çözülen ByLock konuşmalarından bir tanesine göre FETÖ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın yanına 'acilen bir FETÖ militanının yerleştirilmesini' istedi. Örgütün bu eyleminin 'karşı casusluk' suçu kapsamına girdiğini ifade eden Başsavcılık, bilgilerin gönderilmesi halinde soruşturma başlatılacağını MİT'e bildirdi.



FETÖ'cü albayın eski telefon aşkı





15 Temmuz darbe girişimi kapsamında aranan ve TSK'dan ihraç edilen eski Kahramanmaraş 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uzay Şahin'in, darbe teşebbüsünden yaklaşık 10 gün önce her türlü dinlenme riskinden korunmak için 'eski tip cep telefonu' kullanmaya başladığı belirlendi. FETÖ'cü askerlerin Trakya sorumlusu olduğu öne sürülen Şahin'in yakalanması için başlatılan çalışmalar kapsamında; Kahramanmaraş polisi, kentte cep telefonu satışı yapan esnaf ile bir asker arasında irtibat olduğu bilgisine ulaştı. İşyerine giden ekipler, kamera kayıtlarını incelediğinde Şahin'in bir askeri aracılığıyla darbe girişiminden önce 'eski tip cep telefonunu' teslim aldırdığı, kentten ayrıldığı 13 Temmuz günü de telefonu yeniden aynı işyerine bir askeri aracılığıyla verdiğini belirledi.





#FETÖ
#Mustafa Özcan
#ByLock
8 yıl önce