|

‘Ağabeyim Muhterem’

15 Temmuz sonrası tutuklanan ve etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Jandarma Binbaşı Haydar Hacıpaşalıoğlu (39) savcılık ifadesinde, darbeye ve FETÖ'ye ilişkin itiraf içeren beyanlarda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:50 - 8/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

“15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan silahlı darbeye teşebbüs olayının emrini veren kişinin cemaat imamımız, büyüğümüz, liderimiz Fetullah Gülen olduğunu söyleyebilirim” diyen Hacıpaşalıoğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu eski Başkan Yardımcısı Muhterem Çöl'ün ise kendisinin cemaat abisi olduğunu kaydetti. İtirafçı asker, “Ankara'da yaklaşık 5 yıl cemaat abiliğimi, kod adı 'Turgut' olan Muhterem Çöl yaptı. Çöl ile ayda ya da iki ayda bir herhangi bir iletişim aracı kullanmadan buluşurduk. Her buluşmada bir sonrakinin tarihini kararlaştırırdık. 17-25 Aralık döneminden sonra Çöl'ün isteğiyle deşifre olmamak amacıyla görüşme sıklığımız azaldı” diye konuştu. FETÖ üyeliğini yıllarca CHP kökenli eşinden bile gizlediğini söyleyen Hacıpaşalıoğlu, şu itiraflarda bulundu:



TELEFON PARASI VERDİLER


“14 Temmuz akşamı Muhterem Çöl'ün evinde benimle görüşen bir örgüt abisi, 'artık sürecin dayanılmaz boyutlara ulaştığını, cemaat ile ilişkili kişilerin tespit edildiğini, bu kişilerin tamamının meslekten atılacağını ve yıllarca hapislerde yatırılacağını, bir şeyler yapılmazsa cemaat mensuplarının tamamen tasfiye edileceğini' anlattı. Bu kişi, 'Gülen'in talimatlarıyla yarın için önemli bir faaliyet olacak' diyerek duygu dolu konuşmalar yaptı, etkilendim. Bu kişinin verdiği 500 lirayla Android işletim sistemli telefon aldım. 'Line' adlı bir program yükledim. Bana iletişimin buradan kurulacağı aktarıldı.”



EŞİMDEN YILLARCA GİZLEDİM


“Eşime cemaat mensubu olduğumu hiçbir zaman söylemedim. Zaten söyleseydim eşim sol görüşlü birisi olduğu için beni ihbar ederdi. Zira eşim CHP kökenli bir aileden gelip, sosyal demokrat dünya görüşüne sahiptir. Kendisi sürekli Fetullah Gülen ve cemaatinden hoşlanmadığını hatta nefret ettiğini söylerdi. 2 çocuğum var. Bunların isimlerinin verilmesi konusunda cemaat mensuplarınca öneri gelmişti. Cemaat mensupları kızımın ismini 'Nihal' koyalım diye teklifte bulunmuşlardı. Ben de eşime 'Kızımızın ismini Nihal koyalım mı' diye teklifte bulundum. Eşim de bana Nihal isminde bir tanıdığı bulunduğunu ve bu kişiyi sevmediğini belirterek, teklifi geri çevirdi.”



Siirt Komando'da FETÖ gözaltısı


FETÖ/PDY yönelik soruşturmada, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Muzaffer Gezer, gözaltına alındı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan Gezer, evinde gözaltına alındı. Gezer'in evinde de arama yapan polis, zanlıyı ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.



Ömrümü çürüttünüz


Jandarma Kurmay Binbaşı Eşref Fırat, Jandarma Kurmay Binbaşı Selçuk Dal ve Jandarma Binbaşı Uğur Çelik'in FETÖ/PDY terör örgütüne mensup olduklarını savunan itirafçı binbaşı Hacıpaşalıoğlu, 15 Temmuz kalkışmasına 'mecburiyetten' icabet ettiğini ileri sürerek kendisini buna yöneltenlere lanet okuduğunu dile getirdi. Ankara'daki Jandarma Genel Komutanlığı'nda 'Fazıl Yarbay'a sitem ettiğini belirten itirafçı FETÖ'cü, “Komutanım bu iş yanlış, dönelim, dedim. O da pişman olmuş gibiydi. 'Yapacak bir şey yok' dedi. Sabah olunca her şeyin bittiği anlaşıldı. Verilen silah ve hücum yeleğini orada bırakarak çıktım. Yolda cep telefonlarını kırıp attık. Yolda Fazıl Yarbay'a defalarca sitem ettim. 'Hayatımı yaktınız, çoluğumun çocuğumun ve benim ömrümü çürüttünüz'


diye isyan ettim” şeklinde konuştu.


#15 Temmuz
#Eşref Fırat
#FETÖ
7 yıl önce