|

Avrupalı gazetecilere 15 Temmuz’u anlattı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası dünyanın farklı bölgelerinden gazetecileri Türkiye’ye davet eden Türk Hava Yolları, bu kez Avrupalı medya temsilcilerini İstanbul’da ağırladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, darbe girişimi ve sonrasında yaşananları 57 yabancı gazeteciye bizzat anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2016 Pazar
Güncelleme: 23:03 - 24/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından dünyanın farklı bölgelerindeki gazetecileri Türkiye'ye davet eden Türk Hava Yolları (THY), bu kez Avrupalı medya temsilcilerini İstanbul'da ağırladı. Rusya, Almanya, Norveç, Slovenya, Finlandiya ve Avusturya gibi çok sayıda Avrupa ülkesinden gelen 57 gazeteciye darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler aktarıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Avrupalı gazetecilerin yanı sıra sosyal medyanın önemli isimlerinin de misafir edildiği THY Genel Müdürlüğü binasında Atatürk Havalimanı muhabirlerinin sorularını yanıtladı.



FİNAL-FOUR KARARI SEVİNDİRİCİ


THY Euroleague 2016-2017 sezonunda Final-Four'a İstanbul'un ev sahipliği yapmaya hak kazanmasını değerlendiren Aycı, kararı 'sevindirici' olarak niteledi. Bu konuda kendilerine ilk desteği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini belirten Aycı, “Gerek Sinan Erdem Spor Salonu'nun hazırlanması, gerek Final-Four'un Türkiye'de yapılmasına dair ilgili bakanlık ve kurumların içinde bulunduğu müşterek katkılarla bu noktaya geldik” dedi. İlker Aycı, Türkiye'de kupaya uzanabilecek kapasitede takımların bulunduğunu dile getirdi.



TÜRKİYE KUPAYI HAK EDİYOR


Geçen sezon Almanya'nın başkenti Berlin'de oynanan Final Four'da Fenerbahçe'nin finale kadar yükseldiğini hatırlatan İlker Aycı, “Benim de yönetim kurulu başkanı olarak ilk katıldığım Final-Four oldu. Bir Türk takımının kazanmasını ve kupanın da Türkiye'ye gelmesini çok istemiştim. 'Türk Hava Yolları Euroleague' adını verdiğimiz ligin kupasının en az birkaç tanesinin Türkiye'de olmazı lazım. Üç yıl önce düzenlendiğinde de kupa bizde kalmamıştı ama artık bu kupalardan birkaç tane Türkiye'ye almalıyız. Türk basketbolunun bulunduğu bugünkü seviyeyle Şampiyonlar Ligi'ni kazanmalıyız” ifadelerini kullandı.







DARBE GİRİŞİMİNİ BİZZAT ANLATTI


THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bizzat ilgilendiği gazetecilere 15 Temmuz darbe girişiminin daha objektif bir biçimde anlaşılması için ilk ağızdan bilgi verdi. Yurt dışındaki dezenformasyona ve algı kampanyalarına değinen Aycı, şunları kaydetti: “Şu anda FETÖ militanları yurt dışında karalama faaliyetlerini sürdürüyorlar. Biz de THY olarak Kuzey Avrupa ülkelerinden, Rusya ve Orta Asya civarı olmak üzere 57 gazeteciyi buraya getirdik. Hain kalkışmayı ve öncesinde yaşanan 17 Aralık sürecini anlattık. Türkiye'nin yeni havalimanıyla ülkesini, İstanbul'u nasıl bir hub yapmak istediğini, neden dünyanın en büyük havalimanlarından birini inşa ettiğini de aktardık. Kara propaganda yapmak ve iftira atmak için çabalayanların oyunları bozulacak.”



THY BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR


İlker Aycı, Türk Hava Yolları'na dair önemli açıklamalarda da bulundu. Aycı, THY'nin büyümeye devam ettiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu: “Yeni destinasyonlar açıyoruz. Örneğin bu yıl Havana'yı ve Seyşeller'i açacağız. Biz şu anda hâlihazırda dünyadaki önemli leisure ve turizm noktalarından Maldivler ve Mauritius'a uçuyoruz. Şimdi Phuket'e uçacağız. Zanzibar'a uçuyoruz. Caracas'ı açıyoruz. Bunlar çok önemli noktalar. Bogota ile Panama'yı yeni açtık. Miami'yi, peşinden Atlanta'yı açtık. Yeni noktalarımızı açmaya devam edeceğiz. Turizm ve leisure noktalarına uçarak yolcuların güvenle, süratle, ihtimam ve ihtiyatla uçmalarını sağlayacağız.”



TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ


İlker Aycı, Rus bir gazetecinin, “15 Temmuz darbe girişimine benzer olayların tekrarlanmaması adına ne tür önlemler alıyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise, “Kendi deneyimlerimizi, yaşadıklarımızı tüm dünyadaki ülkelerle, dostlarımızla paylaşıyoruz. Yeni jenerasyon bir terörist dalgayla karşı karşıyayız. Dünyada yeni tarz bir terörizm bu” yanıtını verdi.





#Darbe girişimi
#THY
#İlker Aycı
#Avrupalı gazeteciler
8 yıl önce