|

ByLock dalgaları

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında yurt genelinde operasyonlar sürüyor. Samsun'da kapatılan Tanrıverdi Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin yönetim kurulu üyesi 14 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki çok sayıda bilgisayar, CD ve dokümana da elkonuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:22 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bursa'da ise FETÖ'ye bağlı Aktif Eğitim-Sen'in bu kentteki şubesine yönelik operasyonda 30 kişi gözaltına alındı. Buradaki bazı zanlıların şifreli mesajlaşma sistemi 'ByLock' kullandıkları, bir bölümünün de terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in destek talimatının ardından Bank Asya'ya para yatırdıkları belirlendi. Balıkesir'de de girdikleri sınavdan önce çaldıkları sorular sayesinde 90'ın üzerinde puanla komiser yardımcısı oldukları belirlenen 9 polis memuru ile emniyetten sorumlu 2 sivil 'imam' tutuklandı. Kayseri'deki soruşturmada ise haklarında yakalama kararı verilen 141 kamu personelinden gözaltına alınan 92 şüpheliden 57 kişinin, savcılık işlemleri tamamlandı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 39'u tutuklandı, 18 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece soruşturma kapsamında tutuklu kamu görevlisi sayısı 57'ye yükseldi. Şüphelilerin kriptolu iletişim programı 'ByLock' kullandıkları öğrenildi.



FETÖ İMAMLARI CEZAEVİNE


Antalya'da ise önceki gün gözaltına alınan ve aralarında gazeteci, teknisyen, öğretmen ve mühendislerin de bulunduğu 41 zanlıdan 21'i tutuklandı. Kırklareli merkezli FETÖ operasyonunda ise aralarında işadamı, doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, '1 dolarlık' banknotlar, bazı evraklar, Gülen'e ait kitaplar ile Gülen için yazılmış dualar ele geçirildi. Zonguldak'ta da daha önce açığa alınmış 2'si kadın 14 memur gözaltına alındı. Yakalananlar arasında örgütün üst düzey yöneticilerinin olduğu öğrenildi. Ankara'nın Çubuk ilçesinde FETÖ için 'himmet' toplayarak örgüte finans sağladığı belirlenen ve önceki gün gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklandı. Zanlılar arasında örgütün 'eğitim imamı' oldukları öne sürülen C.A ve O.K ile eşleri C.A. ve Ş.K de bulunuyor.


#ByLock
#FETÖ
8 yıl önce