|

FETÖ'nün medya sorumlusu Alaaddin Kaya'dır

Nurettin Veren, Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın tutuklandığı 15 Temmuz darbe girişiminin medya ayağını yürütülmesiyle ilgili olan soruşturmada tank sıfatıyla ifade verdi. Fetullah Gülen'in medya mensuplarıyla olan ilişkilerini sağlayan ismin Alaaddin Kaya olduğunu söyleyen Veren, “Ahmet ve Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak gibi gazetecilerle Gülen arasındaki ilişkiyi o sağladı. Bu isimler sık sık Alaaddin Kaya ile görüşürlerdi” dedi.

Yeni Şafak
11:38 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:50 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın tutuklandığı FETÖ'nün hain 15 Temmuz darbe girişiminin medya ayağına ilişkin yürütülen soruşturmada geçtiğimiz gün önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturmayı genişleten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki kişi olan Nurettin Veren'in tanık sıfatıyla ifadesine başvurdu. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade veren bir tanık Fethullahçı Terör Örgütü'nün önemli ismi Alaaddin Kaya'nın sık sık Taraf Gazetesi'ne gidip Ahmet Altan'a yazı yazdırdığını ayrıca Mehmet Baransu ile de görüştüğü şeklinde ifade vermişti.



“KAYA'YI TANIYOR MUSUN ?"


Nurettin Veren'e de savcılık tarafından örgütün kilit isimlerinden biri olan ve Ankara'da tutuklanan Alaattin Kaya'yı tanıyıp tanımadığı, FETÖ'nün tetikçiliğini yapan Taraf Gazetesi ile olan ilişkisine dair herhangi bir bilgisinin olup olmadığı soruldu. Veren, ifadesinde Alaaddin Kaya'yı tanıdığını örgütün kritik isimlerinden bir tanesi olduğunu, yapılanmadan ayrıldığı zaman Taraf Gazetesi'nin faaliyette olmamasından dolayı Kaya'nın bu gazeteyle ilişkisini bilmediğini söyledi.



“GÜLEN'LE İLİŞKİLERİNİ KAYA SAĞLARDI"


Veren'e savcılık sorgusunda ayrıca geçtiğimiz ay piyasaya çıkan kitabında isimleri geçen Ahmet Altan ve Mehmet Altan'la ilgili bildikleri soruldu. Veren, “Benden sonraki dönemde yapılanmanın medya unsurunun en güçlü adamı Alaaddin Kaya idi. Medya mensupları ile Gülen arasındaki ilişkiyi kendisi sağlardı. Bu kapsamda Ahmet ve Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak gibi gazetecilerin Gülen arasındaki ilişkiyi o sağladı" dedi.



“MEHTAP TV'DE DE PROGRAM YAPTILAR"


Bu isimlerin Alaaddin Kaya ile sık görüştüklerini bildiğini vurgulayan Nurettin Veren, Altan kardeşlerin Mehtap TV adlı FETÖ kanalında Can Erzincan TV kurulmadan önce yüzlerce yayın yaptığının bilindiğini söyleyerek, “Adını saydığım gazeteciler kitabımda da belirttiğim gibi örgüte müzahir olarak medya faaliyetinde bulunmuş şahıslardandır" ifadelerini kullandı.



TUTUKLANMIŞLARDI


FETÖ'nün kritik isimlerinden olan Zaman Gazetesi eski imtiyaz sahibi Aladdin Kaya, Ankara'da yürütülen FETÖ ana soruşturması kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararı ardından firar etmiş 15Temmuz darbe girişimi sonrasında geçtiğimiz günlerde Balıkesir'de yakalanarak tutuklanmıştı. Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak ise geçtiğimiz ay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



KUTU….KUTU… ALTAN'A VE BARANSU'YA YAZI YAZDIRIYORDU


Soruşturma kapsamında ifade veren bir tanık, Alaaddin Kaya'nın Genel Yayın Yönetmenliğini Ahmet Altan'ın yaptığı Taraf Gazetesi'ne sık sık gittiğini söyleyerek, “Mehmet Baransu ile görüşürdü. Bir şeyi yazdırmak istediği zaman Ahmet Altan ile görüşüp ona yazdırıyordu. Kaya, Baransu ile de görüştükten sonra gündemi etkileyen haberleri Mehmet Baransu'nun yaptığına şahit oldum" ifadelerini kullanmıştı.



#Alaaddin Kaya
#FETÖ
#Medya
7 yıl önce