|

Kongre imamı FETÖ'cü çıktı

2010 yılında ABD temsilciler meclisinin açılış töreninde dua etmesiyle gündeme gelen Türk İmam Abdullah Antepli'nin de Fetullahçı Terör Örgütü Üyesi olduğu iddia edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 22:40 - 27/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Sosyal paylaşım ağlarında teröristbaşı Gülen'e hayranlığını gizlemeyen Antepli, ABD'deki en önemli FETÖ kuruluşlarından biri olan Rumi Forum'un çalışmalarına sık sık katılıp konuşmalar yapıyor.



17 ARALIK'IN GİZEMLİ KURULUŞU


Rumi Forum'un ismi Türkiye'deki FETÖ soruşturmalarında da geçmişti. 17/25 Aralık darbe girişimi organizatörlerinden biri olduğu ifade edilen eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, 17 Aralık günü ABD'ye kayıtlı bir telefondan aranmıştı. Yapılan incelemelerde Tosun, Rumi Forum'un yöneticisi Sinan Dursun ile görüşmüştü.



KONGRE ÜYELERİNİ KUTSA!


ABD Kongresi'nde yaptığı duada, “Kongre üyelerinin dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ülkelerine en iyi şekilde hizmet etmelerini” dileyen Antepli, şu ifadeleri kullanmıştı: “Allah'ım, karar alıcıları, ilahi merhamet ve şefkatini dağıtmak için elçin yap. Onları açık yüreklilik ve insanlıkla kutsa. Allah'ım bu kadın ve erkekleri barış yapan, köprüler kuran ve şifa veren insanlar haline getir.”



ABD'Lİ VEKİL DAVET ETMİŞTİ


Duke Üniversitesi'nde araştırmalar yapan Türk imamı o gün dua etmesi için Demokrat Parti milletvekillerinden David Price tarafından kürsüye davet edilen Antepli, ABD Temsilciler Meclisi'nin açılışını yapan 4. Müslüman olarak tarihe geçmişti.


#FETÖ
#Kongre imamı
8 yıl önce
default-profile-img