|

MİT’ten 87 kişi atıldı

15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında, FETÖ ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan 141 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) personelinden 100'ü hakkındaki soruşturma tamamlandı. Bunlardan 87'si memuriyetten ihraç edildi. İhraç edilen personelden 52'si hakkında hazırlanan dosya savcılığa gönderilerek suç duyurusunda bulunuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:48 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

MİT'in savcılığa gönderdiği dosyada, 52 kişinin FETÖ ile bağlantılı olduğu belirtildi. Şüphelilerin 17 Aralık sonrasında yürütülen soruşturmalarla ilgili MİT'e gelen istihbari bilgileri gizledikleri ifade edildi. Örgüt aleyhine toplanan ve soruşturmalara önemli dayanak oluşturan istihbari bilgileri de yine örgüte sızdırdıkları bildirildi. Şüphelilerin darbe girişimi gecesi FETÖ'cü cuntacılarla irtibata geçtikleri tespitine de yer verildiği belirtildi. 15 Temmuz gecesi istihbarat bilgi toplama noktasında pasif davrandıkları vurgulandı.



SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR


Açığa alınan 41 personel hakkındaki soruşturmanın da yakında tamamlanacağı bildirildi. Memuriyetten çıkarılan 87 kişi başka bir devlet kurumunda çalışamayacak. MİT'te devam eden soruşturmalara bağlı olarak, paralel örgütle ilişkili olduğu tespit edilen 141 kişi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınmıştı. Daha önce savcılığa yapılan suç duyuruları sonucu bazı MİT personeli de, FETÖ bağlantıları gerekçesiyle tutuklanmıştı.


#FETÖ
#MİT
8 yıl önce