|

Şehit Halil Kantarcı'nın eşinden o kitaba tepki

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Çengelköy'de şehit olan Halil Kantarcı'nın hayatıyla ilgili bir kitap yayınlayan Serra Erdoğan'a, şehit yakınları tepki gösterdi. Şehit Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı, "Bizden habersiz, hatta bize yalan söylenerek çıkmış bir kitaptır" dedi.

Yeni Şafak
13:56 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 14:18 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi şehit edilen Halil Kantarcı, 3 çocuk babasıydı.
15 Temmuz gecesi şehit edilen Halil Kantarcı, 3 çocuk babasıydı.

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece, Çengelköy'deki çatışmalarda şehit olan Halil Kantarcı'nın eşi Ayşe Kantarcı, eşi hakkında yazılan kitaba tepki gösterdi. Ayşe Kantarcı, bir açıklama yaparak, "Şehit yakınları olarak bizim rızamız yok" mesajı verdi. Ayşe Kantarcı'nın açıklaması şöyle;



  1. Sayın yazar, pek muhterem yazar öyle bir yazar ki Halil'in ilk şehadet günlerinde benim ciddi bir şekilde canımı sıkmış, kendi dünyasında yaşadığı şeyleri varmış gibi hakikatmiş gibi anlatarak yazarlığını(!) ispat etmiştir. Bazı yorumlar okudum "Bırakın yazsın, herkes Halil Abi'yi tanısın diye. Biz müsaade etmediğimizi söyledik. O da "Tamam ben yazmayı bıraktım zaten" dedi. Bir kere bu insan yalancı, verdiği sözde durmayan biri. Ahlaki sıkıntıları olan birinin Halil'in hayatını yazması bir tarafa bir de 1 ay gibi bir zamanda yazılmış ve piyasaya çıkmış bir kitap olması başka bir araz. Halil'i gerçekten anlatmak muradında olan biri ailesinden, arkadaşlarından hiç bir bilgi almadan, onun 18 yıl an an yaşadığı onca şeyi bir çırpıda nasıl anlatabilir?
  2. Kimdir bu Serra hanım cenaze gününe kadar ne yüzünü gördüm ne Halil'den ismini duydum. Sadece bir kitabını gösterdi ve kapak resmi üzerine konuştuk onu da zar zor hatırladım. Ben güzel murad ile yapılan bir işte "Allah işini güzel yapanı sever " düsturu ararım. Emek verilmeden sadece hazır ne versen gidiyor ben de bu rüzgardan nasibimi alayım mantığı bizi sadece üzer. Bir gün Halil anlatılır uzun uzun geçmişten bu güne, fakat o gün bugün değil ve onu anlatacak insan bu insan değil, kolay yaşanmamış bir hayatı anlatmak bu kadar kolay olmamalı. Ayrıca prensip olarak kaliteye önem veririm her açıdan. Bunca kelamın özü biz bu durumun karşısındayız bizden habersiz olarak hatta bize yalan söyleyerek çıkmış bir kitaptır paralarınızı zayi etmeyin hayrınızı siz direk vakfa yapabilirsiniz.




Video: Şehit Halil Kantarcı, "Aslan Be Halil Kantarcı" türküsüyle yaşatılacak



#Serra Erdoğan
#Halil Kantarcı
#Ayşe Kantarcı
8 yıl önce