|

Sütlüce ve Sabiha’dan Silivri'ye

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında AK Parti’nin Sütlüce’deki parti binasıyla Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işgal etmeye çalışan teröristler, Silivri’de hazırlanan dev duruşma salonunda hakim karşısına çıkacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:36 - 10/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi AK Parti İstanbul İl Başkanlığını işgal etmeye çalışan FETÖ'cü 74 asker ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ele geçirilmesine teşebbüs eden 62 asker hakkında hazırlanan iddianameleri kabul etti. Her iki dosyada tutuklu toplam 42 rütbeli sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, ilk duruşmaların şubatta Silivri Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki duruşma salonunda yapılmasına karar verdi. AK Parti'nin Sütlüce'deki binasını işgal etmeye giden 62 askerin yargılanacağı davanın ilk duruşması 6 Şubat'ta, Sabiha Gökçen'e yönelen 74 darbecinin duruşması ise 23 Şubat'ta görülecek. Mahkeme, her iki duruşmanın da birer hafta sürdürülmesine karar verdi. Sanıkların birçoğu hakkında 'darbe teşebbüsü' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları istenirken, bazısı için ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 ila 10 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.



Dev salon





Silivri Cezaevi Kampüsü karşısında 2013'te Türkiye'nin en büyük duruşma salonu olarak yapılan 5 katlı bina, 17 bin metrekarelik alanda bulunuyor. Küçük duruşma salonunun da yeraldığı binadaki büyük salon, 420 tutuklu, 580 avukat, 227 izleyici, 30 basın mensubu kapasiteli olarak yapıldı. Küçük duruşma salonu ise 146 tutuklu, 136 avukat, 96 izleyici alabiliyor. 15 Temmuz davalarının ilki 27 Aralık'ta burada görülecek. Darbe girişiminde Tarabya'daki Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne Özel Harekât timinin götürülmesi emrini yerine getirmeyen helikopter pilotunun da aralarında bulunduğu 25'i tutuklu FETÖ'cü 29 polis hakkında açılan davanın duruşması burada yapılacak. 6 Şubat ve 23 Şubat'ta ise 15 Temmuz'un diğer davalarına ilişkin duruşmalar sırasıyla görülecek.




#FETÖ
#Darbe girişimi
7 yıl önce