|

Tasfiye listesi cuntacıya gitti

Ankara Başsavcılığı, 15 Temmuz öncesi FETÖ ile ilişkili 1017 subayın ismini Genelkurmay’a iletti. Gizli gönderilen rapor cuntacı Personel Başkanı İlhan Talu’nun eline geçti. Deşifre olduklarını anlayan teröristler darbe girişiminin düğmesine bastı

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/12/2016 الخميس
Güncelleme: 00:17 - 8/12/2016 الخميس
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmalar hızla devam ederken, büyük bir kısmı tutuklu bulunan cuntacılarla ilgili önemli bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Başsavcılık, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi FETÖ'nün mali, soru hırsızlığı, usûlsüz dinleme gibi faaliyetlerine ilişkin soruşturmaların yanısıra TSK içerisindeki yapılanmasıyla ilgili yaptığı çalışma sonucu istihbarat analiz raporu hazırladı. Raporda, aralarında FETÖ'nün kumpas soruşturmalarında da imzası bulunan 1017 kişinin ismi sıralandı. Başsavcılık hazırladığı raporu, 2016 yılı içerisinde 'gizli' koduyla Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdi. Raporda, Milli Güvenlik Kurulu'nca terör örgütü ilan edilen FETÖ'nün mensubu olduğu değerlendirilen bu kişilerin 2016 YAŞ'ta terfi ettirilmemesi, emekliye sevk edilmesi gerektiği vurgulandı. Ancak kritik rapor, bir cuntacının eline geçti.



O RAPORLA DEŞİFRE OLDULAR


'Gizli' olarak gönderilen sözkonusu raporun eski Genelkurmay Personel Başkanı İlhan Talu'nun eline geçtiği ortaya çıktı. Böylece yıllardır takiye yöntemiyle TSK içerisinde gizlenen ve kritik görevlerde bulunan FETÖ mensuplarının deşifre olduğu da anlaşıldı. 2016 Yüksek Askeri Şûrası öncesi harekete geçen teröristler, darbenin düğmesine bastı. Başsavcılık raporunda 15 Temmuz'daki kalkışmada aktif olarak görev alan cuntacıların ismi de bulunuyordu. Darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından savcılığın talimatıyla Genelkurmay Başkanlığı'nda arama yapılmıştı. Bu kapsamda Talu'nun odasında yapılan aramada, savcılığın Genelkurmay'a gönderdiği 'gizli' kodlu rapor da çıktı. Rapordaki 1017 kişilik listedeki isimlerden kaçının darbeye katıldığı ve tutuklu olduğuyla ilgili analiz çalışması sürüyor. Öte yandan, savcılığın 2010 KPSS soruşturmasının şüphelisi olan 400 kişinin asker eşlerini de Genelkurmay'a bildirdiği ifade edildi.



Kimler yok ki






İşte 15 Temmuz öncesi Ankara Başsavcılığı'nın Genelkurmay'a gönderdiği 1017 kişilik listede bulunanlardan sadece birkaçı: Kalkışmanın 1 numarası Akın Öztürk, eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Başkanı Mehmet Dişli, eski Genelkurmay Harekat Plan Daire Başkanı Baki Kavun, eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Mustafa Özsoy, eski Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Salih Ulusoy, eski Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, eski Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan Harekat Başkanı Vekili Tuğamiral İrfan Arabacı, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Kurmay Başkanı Ömer Faruk Harmancı, Deniz Kuvvetleri Denetleme Değerlendirme Başkanı Ali Murat Dede, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse, Kabil Eğitim, Yardım ve Danışma Komutanı Şener Topuç, Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Sami Balcı, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Faruk Bal.


#FETÖ
#15 Temmuz
#İlhan Talu
٪d سنوات قبل