|

Deniz kirliliği yazlıkçıkları isyan ettirdi

İzmir’in Dikili ilçesi Salihleraltı mevkisindeki denizde düzenli atık bırakılması site sakinlerini isyan ettirdi. Çevre kafelerin yeterince denetlenilmediğini düşünen site sakinleri, Dikili Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediye’lerine ilgili şikayet taleplerinde bulunduklarını fakat sonuç alamadıklarını bildirdiler.

Yeni Şafak ve
15:34 - 25/07/2017 Salı
Güncelleme: 15:37 - 25/07/2017 Salı
Diğer
Deniz
Deniz

Dikili’de, kafelerden bırakıldığı düşünülen atıkların sebep olduğu deniz kirliliği bölge tatil sitelerinde oturan vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Çevre kafelerin denetlenmesi ile ilgili ciddi şüphelerinin olduğunu öne süren vatandaşlar: “Uzun süredir buradayız, plajlarda bulunan kafelere vidanjör geldiğini görmedik, bir çok kez belediyeye,sahil güvenlik birimlerine ulaşmaya,sorunumuzu anlatmaya çalıştık ama bir sonuç elde edemedik” dediler.

Çevre sakinleri, her gün olmasa bile en fazla iki günde bir denize bırakılan atıkların köpükler şeklinde denizde ciddi bir alana yayıldığını ve deniz bu köpükleri dalgalar ile temizleyene dek 3-4 saatlik bir zaman dilimi kimsenin denize giremediğini belirttiler. Özellikle denizlerde çocukların gün boyu oyun oynaması,başta çocuklar olmak üzere tüm halk ve tatilciler için ciddi bir sağlık sorunu teşkil etmesi sebebi ile site sakinleri oldukça endişeli. Bölge sağlık ocaklarına salgın hastalık şikayetiyle başvuran kişi sayısında artış olduğu söyleniyor. En kısa zamanda çevre kafelerinin ve sitelerin denetlenmesi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyesi'nin somut adımlar atması bekleniyor.

#dikili belediyesi
#çevre temizliği
#deniz kirliliği
7 yıl önce